Wie zijn wij?Zorg aan de ruime regio

Het algemeen ziekenhuis Sint-Maarten is een groot regionaal ziekenhuis met 660 ziekenhuisbedden en meer dan 80 plaatsen in dagziekenhuis. Ons ziekenhuis behandelt jaarlijks meer dan 47.000 patiënten, waarvan 57% in dagbehandeling. Nog eens 296.000 patiënten bezoeken de poliklinieken voor een technisch onderzoek of raadpleging. We bedienen een ruime regio rond de centra Mechelen en Duffel, die zich uitstrekt van Ranst tot Zemst en van Londerzeel tot Heist-op-den-Berg.


Zorgaanbod

Onze activiteiten zijn gespreid over drie campussen. U kunt bij ons terecht voor alle basisdiensten en hooggespecialiseerde geneeskunde. Hierbij spelen we steeds in op nieuwe behoeften in de regio.
Waar nodig werken wij samen met partners uit de regio, zoals zorgverstrekkers, ziekenhuizen en universitaire centra. In 2018 worden de huidige drie campussen samengebracht in één, hypermodern nieuwbouwziekenhuis in Mechelen. De bouw ging in oktober 2013 van start.


Uw welzijn verdient onze beste zorg

Gedreven door onze slogan “Uw welzijn verdient onze beste zorg”, streven 180 geneesheer-specialisten en meer dan 1300 andere medewerkers naar een hoogstaande en deskundige zorgverlening op maat van de zorgvragers, tegen een betaalbare prijs.

Lees meer over onze missie en visie.

Het AZ Sint-Maarten maakt, samen met een 20-tal andere gezondheidszorg- en welzijnsinstellingen, deel uit van de vzw Emmaüs, een christelijk geïnspireerde gezondheidszorgvoorziening.