Je goed voelen in je werkomgeving


‘Uw welzijn verdient onze beste zorg’ dragen we hoog in het vaandel, zowel voor onze patiënten als onze medewerkers. We bouwen voortdurend aan een vernieuwende en vooruitstrevende werkomgeving waarin je graag werkt en de kans krijgt patiënten de beste zorg te verlenen.

Denken we maar aan

  • onze plannen voor het nieuwe ziekenhuis
  • een bewuste kijk op missie en visie, normen en waarden
  • een modern personeelsbeleid
  • aandacht voor persoonlijke ontplooiing
  • continue opleiding
  • up-to-date infrastructuur en uitrusting
  • multidisciplinair overleg
  • samenwerking met andere ziekenhuizen en gezondheidsinstanties

Ontdek waarom onze medewerkers zich zo sterk met AZ Sint-Maarten verbonden voelen. In de navigatie links op deze pagina vind je diverse thema’s die je meer informatie geven over “Werken bij”.  Neem ook even de tijd om 'Over AZ'  door te nemen.  Daar vind je ondermeer informatie over onze missie en visie en het nieuwbouwziekenhuis.

 

Investeren in mensen


Onze medewerkers maken het verschil en bepalen mee de kracht van onze organisatie. De beste zorgverlening bieden in de ruime regio Mechelen, dat kan alleen als we investeren in onze medewerkers. Want een goede zorg voor hen betekent een betere dienstverlening voor onze patiënt. Als het tweede algemeen ziekenhuis van Vlaanderen ontvingen we in november 2014 de internationale erkenning als 'Investor in People'. Hét bewijs dat we werk maken van een effectief personeelsbeleid. 

Wat is Investors in People?

Investors in People (IIP) is een internationaal kwaliteitslabel voor organisaties die investeren in hun medewerkers; in hun ontwikkeling, opleiding, motivatie, communicatie en beloning. AZ Sint-Maarten gebruikt het IIP-raamwerk als een praktisch instrument voor continue verbetering. Inzet en betrokkenheid van onze medewerkers zijn hierbij cruciaal. Het keurmerk bekroont ondernemingen die opmerkelijke, positieve resultaten kunnen voorleggen op HR-vlak.
Het label wordt uitgereikt door Investors in People België. Deze onafhankelijke organisatie gaat na in hoeverre de doelstellingen en strategie van een onderneming zijn afgestemd op de ontwikkeling van de medewerkers (en omgekeerd). Want dat is volgens de jury dé sleutel om vooruitgang te boeken.