Coronapunt huisartsen Mechelen

N.a.v. corona/COVID-19 ontvangen we heel wat telefonische vragen m.b.t. de staalafnames genomen in het Coronapunt huisartsen Mechelen (aan AZ Sint-Maarten). Het coronapunt is een initiatief van de huisartsen en werkt los van het ziekenhuis. De staalafnames worden niet in ons ziekenhuis verwerkt.

Voor alle vragen m.b.t. staalafnames neem je best contact op met je huisarts.

Het resultaat van je coronatest kan je verkrijgen via je eigen huisarts of via www.mijngezondheid.belgie.be. 

Hoe maak ik een afspraak voor een test in het 'Coronapunt huisartsen Mechelen'?

Je kan online een afspraak maken via www.coronapuntmechelen.be 

Om een afspraak te maken heb je enkele gegevens nodig:

  • een 16-cijferige code die je per sms of via je huisarts kreeg
  • je rijksregisternummer

Heb je geen computer of internetverbinding? Dan kan je hulp vragen aan een kennis. Je huisarts kan ook een afspraak maken voor jou.

Hoe kan ik een activatiecode ontvangen?

  •  Ben je een hoogrisicocontact? Wacht dan op de code die je ontvangt via de contacttracing of bel zelf naar het contact tracing center via telefoonnummer 02 214 19 19.
  • Heb je symptomen? Ga naar www.mijngezondheid.be en zoek SAT (Self Assessment Testing) op. Dit is een nieuwe vragenlijst van de overheid waarin je een aantal vragen over jouw klachten moet invullen. Na het invullen krijg je een advies en kan je zo nodig een testcode aanvragen. Klik hier voor een korte handleiding. Bel je eigen huisarts indien de symptomen te ernstig zijn. 
  • Ga je op reis of naar een evenement? Vraag je testcode aan via www.mijngezondheid.be en klik op ‘een betalende test aanvragen’. Deze test is altijd betalend nl. 55€ in het Coronapunt te Mechelen.
  • Kom je terug van een reis in het buitenland? Vul dan het PLF formulier in via www.info-coronavirus.be/nl/plf/ om een testcode te ontvangen.

Meer info over het Coronapunt huisartsen Mechelen?

Ga naar  coronapuntmechelen.be

Algemene informatie over COVID-19?

 We adviseren om één van volgende bronnen te raadplegen.