Overslaan en naar de inhoud gaan
Dr. Nawid Faizi - oogziekten AZ Sint-Maarten
Medisch

Dr. Faizi is oftalmoloog met een specifieke interesse in algemene oftalmologie, neuro-oftalmologie, glaucoom, cataractchirurgie. Zo past hij perfect in de strategie van het ziekenhuis om een sterk aanbod aan subspecialismen aan te bieden.

Dr. Nawid Faizi studeerde aan de KU Leuven. Hij volgde de specialisatie oftalmologie aan het UZ Leuven met daarnaast ook stages in Ieper (o.l.v. dr. Johan Blanckaert) en Genk (o.l.v. dr. Ivo Nijs). In 2021 behaalde hij het diploma van de international council of ophthalmology.

Permanente vorming zit in het bloed van dr. Faizi. Op dit moment volgt hij nog de opleiding ‘observership neuro-oftalmologie’ o.l.v. prof. dr. Catherine Cassiman in het UZ Leuven.

Waarom AZ Sint-Maarten?

“Daar heb ik een goede reden voor,” antwoordt dr. Faizi. “Toen ik zeven was ben ik als vluchteling in België toegekomen. Mechelen was mijn eerste thuis. Ik vond het vanzelfsprekend dat ik na mijn opleidingen hier zou terugkomen. AZ Sint-Maarten zelf ademt innovatie en ambitie uit. Dit is waar ik zelf ook steeds naar streef. Bovendien vatten de basiswaarden van het ziekenhuis ook heel goed samen wat ik persoonlijk als fundamenteel beschouw om een optimale zorg te kunnen voorzien: openheid, samenwerking, kwaliteit, ambitie en respect. Of in ziekenhuistermen: OSKAR.”