Medisch

Sinds begin oktober 2021 is dr. Sophie Janssens aan de slag in ons ziekenhuis als psychiater. We laten je graag kennis met haar maken. 

Dr. Janssens studeerde aan de Universiteit Antwerpen en al vanaf de start van de opleiding wakkerde haar belangstelling voor psychiatrie aan. Tijdens haar masterjaren bleef deze interesse groeien. De keuze om psychiater te worden, was voor haar duidelijk.

Van 2016 tot 2021 specialiseerde dr. Janssens zich in de psychiatrie. Praktijkervaring deed ze op bij verschillende stageplaatsen, waar ze leerde over talrijke psychiatrische aandoeningen: postnatale psychiatrie, verslaving, acute psychiatrie, ouderenpsychiatrie, … . Tevens volgde ze ook een opleiding tot systeemtherapeut.

Waarom AZ Sint-Maarten?

'Tijdens mijn tweede jaar aan de Universiteit Antwerpen stond ik zes maanden op de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis)in Mechelen, toen nog in de Zwartzustersvest. PAAZ en liaisonpsychiatrie lagen mij wel toen er een vacature vrijkwam aarzelde ik niet om te solliciteren. Daarnaast heeft AZ Sint-Maarten een grote en goed uitgebouwde PAAZ-eenheid die op termijn mogelijkheden biedt tot eventuele verdere subspecialisatie. De eenheid geeft ook de vrijheid om algemene psychiatrie te blijven uitvoeren, waardoor we een zeer grote verscheidenheid aan psychiatrische ziektebeelden kunnen behandelen.’

Meer informatie