Overslaan en naar de inhoud gaan

Hallo!

Wil jij meer weten over het ziekenhuis? Dan ben je hier op de juiste plaats. We vertellen je graag wie er voor je zal zorgen en wat we hier allemaal doen. 

Onze mascotte, Oskar, maakt jou wegwijs in het ziekenhuis. Hieronder vind je enkele leuke kleurplaten van Oskar. Ook je naambordje mag je al afdrukken en inkleuren.

Illustraties door Maartje Coolen.

Waarom kom je naar het ziekenhuis?

Wat mag je zeker niet vergeten?

Wanneer je naar het ziekenhuis komt, mag je zeker wat spulletjes van thuis meebrengen:

  • Je lievelingsknuffel
  • Je lievelingsspeelgoed of lievelingsboek
  • Pyjama, ondergoed, gewone kledij en pantoffels
  • Tandpasta, tandenborstel, kam
  • Handdoeken en washandje
  • Je medicijnen van thuis
  • Foto's, kaartjes,...

Wie gaat er voor je zorgen?

Je komt niet enkel patiënten en hun ouders tegen op de kinderafdeling. Medewerkers lopen er ook rond. Zij zorgen graag voor jou. We stellen ze even aan je voor!

Wanneer mag je naar huis?

De dokter beslist wanneer jij naar huis mag! Het kan zijn dat je thuis nog medicijnen moet nemen of dat je later nog eens op controle moet komen.

Heb je thuis nog vragen of voel je je een beetje raar? Praten met mama en papa helpt al veel. Lukt het daarna nog niet zo goed, dan helpen wij je graag verder.

Een dag op de kinderafdeling

7:00 Begin ochtenddienst
Overlegmoment verpleging
8:00 Ontbijt wordt uitgedeeld
8:30

Ochtendverzorging
We proberen er voor te zorgen dat je als ouder je kind zoveel mogelijk zelf kan verzorgen. De verpleegkundigen kunnen altijd helpen.

Elke dag komt de kinderarts langs. Hij/zij bespreekt dan de resultaten van alle onderzoeken en het verloop van de behandeling. Als je vragen hebt of er is een probleem, bespreek het dan zeker met de arts.

Je mag ook een bezoekje verwachten van de pedagogisch medewerker. Hij of zij komt om kennis te maken met jou en je kind.

10:00

Speelgoed- en knutselronde
In onze speel-o-theek vind je tijdens de speelgoed- en knutselronde leuk speelgoed of knutselactiviteiten.

12:00 Middagmaal
14:00 Bezoek is welkom
14:30 Begin late dienst
Overlegmoment verpleging
17:00 Avondmaal
20:00 Einde bezoekuur
21:30 Begin nachtdienst
Overlegmoment verpleging

 

Mechelen Kinderstad

Mechelen heeft vele speelpleintjes, organiseert gezinsvriendelijke evenementen en heeft unieke projecten zoals: kindvriendelijke (speel) installaties in de binnenstad, een kunstroute voor kleine kenners, een rouwplek voor gezinnen op de begraafplaatsen, speciale kleutertoiletjes in openbare gebouwen of gezinsvriendelijke horeca, teveel om op te noemen.

Je kan dus makkelijk meerdere dagen doorbrengen in Mechelen en je laten verrassen door alle kindvriendelijke initiatieven. Klim op de Sint-Romboutstoren of ga eens langs bij Planckendael, het Speelgoedmuseum en Technopolis.

Voor meer info over het aanbod: www.mechelenkinderstad.be

Mechelen Kinderstad staat garant voor een kindvriendelijk Mechelen. De stad erkent kinderen als volwaardige medeburgers en stemt af op hun noden en leefwereld. In 2014 ontving Stad Mechelen het label ‘kindvriendelijk steden en gemeenten’ dat je kan terugvinden op de gevel van het stadhuis.

De Mechelen Kinderstad mascotte is Rommy Rombouts, een kleine guitige versie van de geliefde Sint-Romboutstoren: hij is hartelijk, speels en zeer herkenbaar. Je zal hem in Mechelen vaker tegenkomen wanneer de stad iets organiseert voor kinderen tussen 0-12 jaar of bij activiteiten voor het hele gezin.