Pillen

Pillen bestaan in allerlei verschillende vormen, groottes, kleuren en smaken. Sommige pillen smaken niet zo lekker, terwijl andere pillen best lekker zijn. Je kan de pillen op verschillende manieren innemen. Sommige pillen zal je moeten oplossen in water en opdrinken, andere pillen moet je doorslikken of opzuigen.

Het is belangrijk om te weten dat pillen zeker geen snoep zijn!

Siroop

Siroop is een vorm van medicatie die in een grote fles zit. In een spuitje zal de verpleegkundige jou een beetje siroop brengen. Dit spuitje dient niet om je te prikken, maar wel om de siroop in je mond te kunnen inspuiten zodat je deze kan inslikken.

Siroop bestaat in verschillende kleuren en smaken. Sommige siropen smaken best lekker terwijl andere wat vies kunnen smaken.

Suppo

Een suppo is een vorm van medicatie die via je poep wordt gegeven. Als jij je benen goed omhoog doet en je billen ontspant kan de verpleegkundige de suppo in je poep inbrengen.

Puffs

Als je niet zo goed kan ademen, kan het zijn dat je van de dokter puffs moet nemen. Dit is medicatie dat je inademt. Een puff is een verstuiver dat over je neus en mond wordt geplaatst. Je verpleegkundige, mama of papa drukken op de puff. Jij moet gewoon rustig inademen.

Na de puff is het belangrijk goed je mond te spoelen.

Aerosol

Als je veel moet hoesten of moeilijk kan ademen, kan het zijn dat je aerosol moet krijgen. Bij een aerosol wordt er medicatie in een klein potje gedaan. Dit potje wordt aan een masker bevestigd. Dit masker wordt over jouw mond en neus geplaatst. Als de verpleegkundige de aerosol aanzet, verdampt de vloeistof en kan je ze inademen.

Het toestel maakt veel lawaai en de vloeistof die verdampt kan een beetje stinken. Na tien minuten mag je stoppen. Meestal zal je meerdere keren per dag een aerosol krijgen van de verpleegkundige of van mama of papa.