Met 'Pick Your Pleasure' willen wij het welzijn en de levenskwaliteit van oncologische patiënten en hun naasten verbeteren. Een persoon met kanker is immers meer dan 'patiënt'. Via ons breed aanbod van activiteiten willen we de persoon naast de ziekte benaderen en proberen bestaande behoeftes in te vullen of leuke ervaringen aan te bieden. 

We werken nauw samen met Stichting tegen Kanker, Kom op tegen Kanker, behandelende artsen, verpleegafdelingen, verschillende disciplines, vrijwilligers en externe zorgverstrekkers. 

Activiteiten Pick Your Pleasure

Op deze pagina kan je enkele activiteiten terugvinden die tot 'Pick Your Pleasure' behoren. Het volledige aanbod, data en andere informatie, kan je terugvinden in onze brochure. 

Groepsactiviteit

Boottocht op de Dijle: 'Oep ze Mechels'

Donderdag 23 april, 11 - 12 uur

'Oep ze Mèchels' is een ludieke tocht, met live-gids-entertainer, die veel leuke anekdotes vertelt en tussendoor ook een grapje, een lied en een halve waarheid…. En alles natuurlijk in het sappig Mèchels dialect. 
Ook een naaste (partner / familie / collega / vriend) is welkom.

Meer praktische informatie, waaronder de prijs en de start van de rondleiding, vind je in de brochure van Pick Your Pleasure. 

Rondleiding AFAS-stadion KV Mechelen

woensdag 29 april, 14.30 - 16 uur

Een bezoek aan het vernieuwde AFAS-stadion is de moeite waard, ook al ben je geen voetballiefhebber. Kom meer te weten over de bewogen geschiedenis van KV Mechelen en neem een kijkje in ruimtes die niet voor het publiek toegankelijk zijn.  Een Mechelse stadsgids dompelt je onder in leuke anekdotes en verhalen van 1914 tot nu.

Ook een naaste ((klein)kind / partner/ familie / collega / vriend) is welkom.

Meer informatie vind je in de brochure van Pick Your Pleasure.

Andere activiteiten

In de brochure van Pick Your Pleasure kan je nog tal van andere activiteiten terugvinden, waaronder: 

  • workshop 'Look Good, Feel Better', zowel voor mannen als vrouwen,
  • wellnessdagen,
  • infosessies over verschillende thema's,
  • ...

Kinderen

Kinderboekjes

(Klein)kinderen betrekken bij het ziekteproces van de patiënt is erg belangrijk. Al is het niet altijd makkelijk uit te leggen wat kanker precies is. De psychologen van het PSST helpen je hier graag mee.

Dankzij een samenwerking met Kom op tegen Kanker kan je kinderboekjes en een speeltas gratis uitlenen. Zo kan je op een interactieve manier met kinderen aan de slag.

Meer info krijg je van de PSST-psychologen.

Oma en het kankermonster

In 2009 hoorde Griet De Broeck dat ze borstkanker had. Ze werd behandeld in onze borstkliniek en genas.

Haar kleindochter Ada betekende veel voor Griet. De levendige fantasie over wat er gebeurde, toverde een glimlach op Griets gezicht. De anekdotes goot Griet in een boekje.  Dankzij Samman en onze borstkliniek is het boekje nu verkrijgbaar in de boekhandel.

Revalidatie

Oncorevalidatie voor patiënten oncologie

Het PSST organiseert voor borstkankerpatiënten een revalidatieprogramma. Dit wordt mee uitgebouwd en ondersteund door de psychologe van de borstkliniek. Het programma bestaat uit psycho-educatie en conditietrainig in nauwe samenwerking met de dienst fysische geneeskunde.

Het doel is om de re-integratie te bevorderen van patiënten na maanden van behandeling en inactiviteit.

Oncorevalidatie met andere types kanker kan op individuele basis. Meer info krijg je bij de PSST-verpleegkundigen.