Psychiatrisch aanbod in AZ Sint-Maarten

Binnen een algemeen ziekenhuis is er steeds meer nood aan psychiatrische begeleiding. Binnen AZ Sint-Maarten hebben we een uitgebreid psychiatrisch aanbod.

Op de polikliniek kan je terecht voor raadpleging bij een psychiater. Ons aanbod bestaat uit diagnose, advies en kortdurende behandeling. Voor psychotherapie verwijzen we, indien gewenst, door naar onze psychologen binnen de polikliniek (CASPA). Heb je net een opname achter de rug, dan kan je ook terecht voor ambulante nazorg.

Voor een meer intensieve behandeling kan een opname op de PAAZ (open psychiatrische afdeling) wenselijk zijn. Patiënten met uiteenlopende psychische, sociale en relationele problemen kunnen kortdurend bij ons verblijven. We bieden crisisopvang, observatie en behandeling in een veilige omgeving waar patiënten tot rust kunnen komen.

Een dagopname biedt je de mogelijkheid om intensief te werken aan je psychische, sociale en relationele problemen, terwijl je 's avonds en in het weekend thuis bent. De Psychiatrische Dageenheid (PAD) van AZ Sint-Maarten bestaat uit vier afdelingen: Levanter (programma’s CORE² en ZEPH4), Psychotherapie, Socio-reva en De Welving. Elke afdeling biedt een behandeling van specifieke problemen.

Klik hier voor uitgebreide informatie over ons aanbod en onze psychiaters.