Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom! Hier lees je alles over de werking van de onze erkende coördinerende borstkliniek (erkenning "coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker") en hoe ons team patiënten met borstkanker opvangt. We schetsen hier de grote lijnen van diagnose tot revalidatie. Heb je vragen over je persoonlijke situatie? Laat het dan niet bij een bezoek aan de website. Neem gerust contact met ons op.

Dankzij een nauw samenwerkingsverband tussen specialisten van verschillende disciplines, verpleegkundigen en artsen, kunnen we de beste medische zorg aanbieden met patiëntvriendelijke begeleiding.

Kwaliteitsopvolging

De Vlaamse overheid brengt de kwaliteit van zorg en behandeling van borstkanker in het Vlaamse ziekenhuislandschap in kaart op basis van kwaliteitsindicatoren.

N.a.v. de recente publicatie van het KCE-rapport (Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg) betreffende de borstklinieken, willen we benadrukken dat we sinds 1 januari 2008 een erkende coördinerende borstkliniek zijn. Sinds jaren behandelen we meer dan 200 nieuwe borstkankerpatiënten per jaar.

De erkende coördinerende borstkliniek van AZ Sint-Maarten zorgt voor een laagdrempelige toegankelijkheid zowel voor zorgverstrekkers als voor patiënten. De multidisciplinaire aanpak verzekert bovendien een optimale zorg en patiëntenbegeleiding.

De recent gepubliceerde cijfers bevestigen onze goede resultaten zowel in registratie als overlevingskansen.