Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom jij naar onze infoavond (voor alle niveaus)?

Donderdag 23 maart 2023

Tijdens het Hemelvaartweekend (18 t.e.m. 21 mei 2023) trappen we met vier teams mee voor de 1000 km van Kom op tegen Kanker. De 1000 km, dat is samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker. En dat vier dagen lang!  

Daarom organiseren we een infoavond rond  gezond en verantwoord sporten, met de focus op fietsen en lopen. Sporten maakt ons fitter, levert meer gezonde levensjaren op, en garandeert extra levenskwaliteit. Dit doe je best met de nodige kennis. We geven  graag meer toelichting over training, voeding, (hart)screening en fietspositionering. Voor elk van deze topics hebben we een expert in hun vakgebied kunnen strikken.

Op deze avond brengen we vier topics die voor alle sportniveaus van toepassing zijn. 

Praktische informatie

  • Donderdag 23 maart 2023
  • Deuren: 18.45 uur - Aanvang 19.30 uur, einde voorzien rond 22.30 uur
  • Tot 23.30 uur mogelijkheid tot het nuttigen van een drankje ten voordele van Kom op tegen Kanker
  • Kostprijs: € 10 (incl. gratis parkingticket)
  • Locatie: Congrescentrum AZ Sint-Maarten, Liersesteenweg 435, 2800 Mechelen - volg route 130

Inschrijven is verplicht en kan via de knop onderaan deze pagina.

Wat mag je verwachten?

Trainingsadvies

Toon Lembrechts, Forward Coaching

Hoe moet ik trainen? Of je nu beginner, gevorderde of topsporter bent, velen twijfelen over hun aanpak. Train ik niet te hard? Te weinig? Hoe lang moet mijn training duren? Je zal versteld staan wat je kan bereiken als je sport met de juiste structuur. Door een kleine aanpassing haal je bijvoorbeeld nog meer uit je woon-werk verkeer. Dat en nog veel meer in deze presentatie.

www.forwardcoaching.be
 

Bikefitting

Jean Luc de Meyer - Bike Experience

Vaak worden er vele euro’s besteed aan de ‘perfecte’ fiets, maar wordt er niet gedacht aan de perfecte positie op de fiets. Voor iedereen is het belangrijk om met de juiste fietsafstelling te rijden. De correcte zadelhoogte, de juiste plaatsing van de schoenplaatjes, de juiste hoogte van het stuur,... Al die factoren zijn belangrijk voor de correcte afstelling van de fiets. Met een bikefit zoek je het evenwicht tussen comfort en efficiëntie om de prestatie te optimaliseren.

www.bikeexp.be
 

Screening

Dr Hans Rombouts, sportcardiologie en inspanningsechografie - AZ Sint-Maarten

Een sportief leven is gezond, maar je gaat best pas aan de slag na een grondige check-up door een sportarts. Die weet welke belasting je lichaam tijdens het sporten ondergaat. Ook jonge atleten en beginnende sporters doen er goed aan om zich – eenmaal ze beginnen met intensieve sportbeoefening - grondig te laten screenen en adviseren.  Dr. Hans Rombouts - cardioloog, geeft graag enkele vuistregels mee om gezond te sporten.

www.azsintmaarten.be
 

Voedingsadvies

Lisa Froyen, dieetdienst - AZ Sint-Maarten

Misschien heb je een mooi stalen ros op de kop getikt om een paar kilootjes kwijt te raken. Of heb je halverwege een lange fietssrit of loop gemerkt dat je zo leeg was dat je geen meter meer vooruit geraakt. En anders heb je vast op je eerste lange klim verzucht dat je de volgende keer alle overtollige kilo’s thuis wilt laten. Hoe het ook zij, op een moment ga je je afvragen hoe het zit met het onderwerp sporten en voeding. Daarom in het kort wat je moet doen en wat je moet laten.

www.azsintmaarten.be

Vragen

Je kan terecht bij:

  • Bart Diricx : bart.diricx [at] emmaus.be of 015 89 16 01

Schrijf je hier in

AZ Sint-Maarten (een zorgvoorziening van vzw Emmaüs) respecteert je privacy. Gegevens die AZ Sint-Maarten via het contactformulier ontvangt, worden uitsluitend gebruikt voor communicatie rond dit specifiek evenement. In overeenstemming met de bepalingen van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming, worden de gegevens niet aan derden overgemaakt.  De door jou verstrekte informatie wordt niet langer bewaard dan noodzakelijk voor de hogervermelde doeleinden en nadien vernietigd. Je kan de complete privacyverklaring lezen op Emmaus.be.