Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf juni 2023 kan je ervoor kiezen om je facturen van AZ Sint-Maarten niet langer via de post te ontvangen, maar digitaal via Doccle. Via het online administratieplatform raadpleeg en betaal je jouw ziekenhuisfacturen. Je bewaart er de facturen veilig digitaal zolang jij dat wilt.

Lees meer over:

Voordelen

  • Je raadpleegt de facturen altijd en overal via pc, tablet, laptop of smartphone.
  • Je bewaart je documenten veilig en gratis digitaal. Je bent beschermd tegen phishing doordat er enkel echte facturen op Doccle verschijnen.
  • Je ontvangt een melding via e-mail of in de Doccle-app voor elke nieuwe factuur en een herinnering wanneer de uiterste betalingsdatum nadert. Zo vermijd je laattijdige betalingen of aanmaningskosten. Je betaalt de facturen via jouw vertrouwde bankapplicatie.
  • We vermijden samen het gebruik van papier en verkleinen zo de impact op ons leefmilieu.

Hoe digitale facturen activeren?


Je ontvangt een papieren ziekenhuisfactuur van AZ Sint-Maarten. Op de voorzijde vind je vanaf juni 2023 twee persoonlijke inlogcodes en een QR-code. Iedere patiënt vindt op de achterzijde van zijn factuur ook een stappenplan.


Je activeert de digitale facturen door de QR-code te scannen of door in te loggen aan de hand van de twee persoonlijke codes.


Inloggen met persoonlijke codes


  1. Surf naar www.doccle.be en maak een account aan. Heb je al een account? Dan log je hierop in.
  2. Ga naar het menu 'verbindingen' en klik op 'nieuwe verbindingen toevoegen'.
  3. Zoek hier naar nexuzhealth en klik op 'verbinden'. 
  4. Verbind met nexuzhealth door de twee persoonlijke codes in te vullen, namelijk het identificatienummer en de toegangscode. Je vindt deze op de voorzijde van je factuur.
  5. Klaar! Je ontvangt voortaan je facturen digitaal via Doccle.

In deze video kan je nog eens herbekijken hoe je verbindt met Doccle aan de hand van jouw persoonlijke codes.

Veelgestelde vragen

Hier vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Heb je een vraag over het Doccle-platform en staat deze niet in bovenstaande lijst of ondervind je een technisch probleem? Neem dan een kijkje op het Help Center van Doccle.

Wil je niet enkel de administratie van je ziekenhuisfacturen online beheren, maar ook je afspraken en je patiëntendossier? Dat kan veilig en gemakkelijk via www.nexuzhealth.com