Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorg aan de ruime regio

AZ Sint-Maarten is een groot regionaal ziekenhuis met 643 hospitalisatiebedden (ca. 50% bedden in eenpersoonskamers), 120 plaatsen daghospitalisatie en een sterk uitgebouwde raadplegingsactiviteit (polikliniek) en onderzoeksafdelingen. AZ Sint-Maarten bedient een ruime regio rond Mechelen, die zich uitstrekt van Ranst tot Zemst en van Londerzeel tot Heist-op-den-Berg.

Ons ziekenhuis behandelt jaarlijks meer dan 21.000 patiënten via een klassieke opname met overnachting en meer dan 28.000 patiënten in het dagziekenhuis. Daarnaast bezoeken 335.000 patiënten de poliklinieken voor een technisch onderzoek of raadpleging. Het aantal patiëntencontacten op spoed steeg tot 35.300. Ons ziekenhuis telde 1.325 bevallingen in 2022.

AZ Sint-Maarten maakt, samen met een twintigtal andere gezondheidszorg- en welzijnsinstellingen, deel uit van de vzw Emmaus.

Zorgaanbod

Je kan bij ons terecht voor alle basisdiensten en hooggespecialiseerde geneeskunde. Daarbij spelen we steeds in op nieuwe behoeften in de regio. Waar nodig, werken wij samen met partners uit de regio, zoals zorgverstrekkers, ziekenhuizen en universitaire centra. 

In het ziekenhuis werken:

  • ± 240 geneesheer-specialisten (inclusief consulenten en toegelaten artsen)
  • 1.700 actieve personeelsleden (excl. langdurig zieken)
  • 200-tal vrijwilligers