Overslaan en naar de inhoud gaan

Facts & figures

 

2019

2020

Actieve personeelsleden (excl. langdurig zieken)                          1.693                1.698            
 Artsen (totaal) 228 238

Waarvan: ziekenhuisartsen/spoedgevallenartsen 

  183
Waarvan: consulenten/toegelaten artsen   55

Nieuwe artsen:

dr. Mostafa Afennas (cardiologie) - dr. Charlotte-Elise Broeckx (neurochirurgie) - dr. Katrien Callens (psychiatrie) - dr. Liesbeth De Meirleir (pneumologie/somnologie) - dr. Tine Honinx (anesthesie/intensivist) - dr. Pieter Robben (oftalmologie) - dr. Julie van der Veen (radiotherapie/oncologie) - dr. Pieternel Vanherpe (neurologie) - dr. Erika Werbrouck (gynaecologie/verloskunde)

Medewerkers spelen hoofdrol in profileringscampagne

In een tijd dat medewerkers moeilijk te vinden zijn, zetten we nadrukkelijk in op employer branding. Om AZ Sint-Maarten te profileren als aantrekkelijke werkplek en werkgever, konden we rekenen op een aantal enthousiaste medewerkers die het gezicht van ons ziekenhuis wilden zijn. Dat leverde sprankelende visuals op onze communicatiekanalen op. Een nieuwe slogan, ‘ambitieus, innovatief, met een warm hart, en een opgefriste website over werken bij AZ Sint-Maarten hoorden daarbij.

Employee self service: meer efficiëntie en comfort

De gepresteerde uren checken of even het werkschema raadplegen: dankzij het digitale personeelsdossier met employee self service doen medewerkers dat vandaag snel én van thuis uit. Ook informatie over opleidingen en e-learning kunnen ze online opzoeken. En ook evaluatie- en functioneringsgesprekken worden digitaal voorbereid, waarna het verslag online verschijnt. Zo trekt onze HR-dienst steeds meer de kaart van digital services, wat het leven voor iedereen net iets gemakkelijker maakt.

Geknipt schoonmaakpersoneel dankzij samenwerking met VDAB

Omdat we geregeld op zoek zijn naar nieuwe schoonmaakkrachten en poetsen in een ziekenhuis om specifieke vaardigheden vraagt, riep AZ Sint-Maarten samen met VDAB de opleiding ‘Schoonmaak in de zorg’ in het leven. Kandidaten volgen drie weken opleiding in het VDAB-opleidingscentrum in Mechelen, gevolgd door vijf weken opleiding en stage in AZ Sint-Maarten. Wie slaagt, maakt een mooie kans op een vast contract bij de schoonmaakdienst van ons ziekenhuis. Een win-win voor alle partijen.