Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe omgaan met personen met dementie?

Naar aanleiding van de Werelddag Dementie, 21 september 2021, organiseert AZ Sint-Maarten op maandag (20/09/2021) een studiedag voor mantelzorgers van personen met dementie.

Tijdens dit infomoment delen specialisten dr. Marleen Van Esbroeck en dr. Catherine Van Dessel (geriaters AZ Sint-Maarten) graag hun kennis. Ze leggen je uit:

  • Wat dementie is en hoe de aandoening verloopt;
  • Leren hoe je omgaat met personen met dementie en moeilijk hanteerbaar gedrag;
  • Schetsen een beeld van wat er gebeurt tijdens de hospitalisatie van deze personen.

Tot slot vertelt Hilde De Weerdt, coördinator inloophuis dementie ’t Monument, over het inloophuis en waarvoor je er terecht kan.

 

Praktisch:

  • Wanneer? Maandag 20 september 2021
  • Waar? Congrescentrum AZ Sint-Maarten (route 130) - Liersesteenweg 435, 2800 Mechelen
  • Hoe laat? Aanvang 14 uur, einde voorzien rond 16 uur
  • Inschrijven verplicht vóór 17 september 2021 via onderstaand formulier

 

Graag vertrouwen we erop dat personen met symptomen van Covid-19, zij die uit een rode zone komen of een hoogrisicocontact hadden enkele dagen voor het event, of op de dag zelf, niet deelnemen aan de geplande activiteiten.

Schrijf je in

AZ Sint-Maarten (een zorgvoorziening van vzw Emmaüs) respecteert je privacy. Gegevens die AZ Sint-Maarten via het contactformulier ontvangt, worden uitsluitend gebruikt voor communicatie rond dit specifiek evenement. In overeenstemming met de bepalingen van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming, worden de gegevens niet aan derden overgemaakt.  De door jou verstrekte informatie wordt niet langer bewaard dan noodzakelijk voor de hogervermelde doeleinden en nadien vernietigd. Je kan de complete privacyverklaring lezen op Emmaus.be.