Vernieuwde dageenheid oncologie bij AZ Sint-Maarten
AZ Sint-Maarten

Om gedurende de verbouwingswerken dezelfde kwaliteit van zorg- en dienstverlening te kunnen aanbieden, brachten we het dagziekenhuis oncologie gedurende de vakantieperiode tijdelijk onder op route D160. Vanaf donderdag 29 september 2022 verwachten we je graag terug op de gekende route D350 (derde verdieping).

Nog betere patiëntenzorg

De dageenheid oncologie werd verruimd van 24 naar 40 plaatsen.  Het ziekenhuis greep de uitbreiding aan om het patiëntenproces gedetailleerd in kaart te brengen en vanuit medewerkers- en patiëntenervaringen stappen te zetten naar een nog betere patiëntenzorg. Dit vertaalt zich o.a. in een centrale wachtzaal, meer bereidingsruimte voor de verpleegkundigen, drie volwaardige aanpriklokalen, …

Groei behandelde patiënten

De uitbreiding komt er na een voortdurende toename van het aantal behandelde patiënten. AZ Sint-Maarten beschikt over een team van gedreven arts-specialisten betrokken in oncologische zorg die de nieuwste ontwikkelingen en technieken m.b.t. de behandeling van kanker op de voet volgen. De groei is ook een gevolg van een demografische evolutie: vergrijzing van de bevolking. Kanker treft voornamelijk oudere personen. Respectievelijk 69% van de vrouwen en 80% van de mannen is 60 jaar of ouder op het moment van diagnose (cijfers 2020 – Stichting Kankerregister).