Overslaan en naar de inhoud gaan
Lintjes Dag tegen Kanker
AZ Sint-Maarten

Donderdag 19 oktober stond ook bij AZ Sint-Maarten helemaal in het tegen van Dag tegen Kanker. In de centrale hal van ons ziekenhuis en bij de dienst radiotherapie-oncologie spelden vrijwilligers een hele dag gele lintjes op.

Het gele lintje is hét symbool waarmee we – nog net iets meer dan anders – toonden dat kankerpatiënten en hun omgeving er niet alleen voor staan. Want kanker draag je niet alleen. Net als het gele lintje.

Alle patiënten konden trouwens een geel lintje terugvinden op hun ontbijtplateau. En ook onze medewerkers droegen met plezier hun gele lintje.

Daarnaast genoten oncologische patiënten van workshops relaxatie en maquillage/huidverzorging, kregen ze een goodiebag en kwamen leerlingen van COLOMAplus langs voor handmassages. Bijpraten kon vandaag ook in ons oncocafé dat voor de gelegenheid de deuren opende.

De Dag tegen Kanker op donderdag 19 oktober werd dit jaar al voor de 24ste keer georganiseerd door Kom op tegen Kanker. Op deze dag genieten patiënten en hun naasten van deugddoende activiteiten in zowat alle ziekenhuizen, honderden woonzorgcentra en vele zorgorganisaties. En ook wij deden met veel plezier mee.

Dag tegen Kanker 2023
Dag tegen Kanker 2023 1
Dag tegen Kanker 2023 2
Dag tegen Kanker 2023 3
Dag tegen Kanker 2023 4
Dag tegen Kanker 2023 5
Dag tegen Kanker 2023 6
Dag tegen Kanker 2023 6
Dag tegen Kanker 2023 8