Overslaan en naar de inhoud gaan
Medisch

Op 1 februari startte dr. Barbara Geerinckx op de dienst gastro-enterologie van AZ Sint-Maarten. Naast algemene gastro-enterologie legt ze zich ook toe op digestieve oncologie.

Dr. Barbara Geerinckx behaalde haar master in de geneeskunde in 2015 aan de Universiteit Antwerpen. In 2021 behaalde zij aan dezelfde universiteit haar master in de gastro-enterologie na een opleiding als arts-specialist in AZ Nikolaas, AZ Sint-Maarten, AZ Herentals en Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Gebeten door de digestieve oncologie besloot ze een aanvullend fellowship te volbrengen. Dit deed ze deels in het Queen Elizabeth Hospital in Adelaide (Australië) en deels in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Digestieve oncologie spreekt dr. Geerinckx aan vanwege de gevarieerde pathologie of symptomatologie en het bijzondere contact met de patiënt. De digestief oncoloog begeleidt de patiënt namelijk gedurende het gehele traject. Daarnaast is het domein voortdurend in beweging dankzij nieuwe behandelingen en een snelgroeiende kennis over digestieve oncologie.

Waarom AZ Sint-Maarten?

Dr. Barbara Geerinckx: “Tijdens mijn opleidingsjaren op campus Rooienberg in Duffel en in het vernieuwde ziekenhuis was de samenwerking met andere artsen, verpleegkundigen, ondersteunend personeel etc, zeer fijn. Het werd me ook snel duidelijk dat het ziekenhuis vooruitstrevend te werk gaat, steeds met de patiënt centraal. Hier wakkerde mijn interesse voor digestieve oncologie verder aan. Ik kijk er dan ook naar uit om de dienst gastro-enterologie, waar reeds veel ambitie is en kwaliteitsvolle en patiëntgerichte zorg wordt geboden, te versterken en om samen verder te groeien.”

Meer informatie