Overslaan en naar de inhoud gaan
dr. Cédric Draulans - radiotherapie-oncologie - AZ Sint-Maarten
Medisch

Op 1 augustus 2022 startte dr. Cédric Draulans op de dienst radiotherapie-oncologie van AZ Sint-Maarten. Zijn activiteiten focussen zich op de radiotherapeutische behandeling van uro-oncologische tumoren en radiotherapie binnen de hemato-oncologie (behandeling van bloed-, beenmerg- en lymfeklierkanker).

Dr. Draulans behaalde zijn masterdiploma geneeskunde in juli 2015 aan de KU Leuven. Als arts-specialist in opleiding werkte hij in UZ Leuven en AZ Turnhout en hij studeerde af als specialist radiotherapie-oncologie in juli 2022.

In november 2020 behaalde hij een doctoraat waarin hij de rol van moderne beeldvorming binnen de radiotherapeutische behandeling van prostaatkankerpatiënten onderzocht. De ‘klinische ruggengraat’ van het doctoraatsproject werd gevormd door een studie, gesteund door Kom Op Tegen Kanker, waarin hij de veiligheid van een tot vijf behandelsessies verkorte behandeling voor prostaatkankerpatiënten onderzocht.

Waarom AZ Sint-Maarten?

dr. Cédric Draulans: "De dienst-radiotherapie-oncologie streeft naar het leveren van innovatieve, kwaliteitsvolle en patiëntgerichte zorg. Deze visie evenals het warme gevoel dat heerst binnen het ganse ‘radiotherapie-team’ maken van AZ Sint-Maarten voor mij een ideale plaats om aan patiëntenzorg te kunnen doen."

Meer informatie