Medisch

De mond-, kaak- en aangezichtschirurgen van AZ Sint-Maarten hebben er sinds begin oktober een nieuwe collega bij, dr. Filip De Brauwer! Graag laten we je kort even kennis met hem maken.

Na het behalen van een diploma in de geneeskunde en tandheelkunde aan de KU Leuven deed dr. De Brauwer ervaring op in UZ Leuven, OLV Aalst en CHC Luik. Voor zijn laatste specialisatiejaar trok hij naar het Pitié-Salpêtrière ziekenhuis in Parijs. Hier stond zijn opleiding vooral in teken van reconstructieve heelkunde en traumatologie van het gelaat.

Eens hij de specialisatie in de MKA-chirurgie behaalde, verdiepte dr. De Brauwer zich verder in de orthognatische heelkunde (kaakcorrecties). Deze opleiding volgde hij aan de universiteiten van Lyon, Parijs en Marseille. Vervolgens startte hij zijn professionele carrière in het MKA-team van de Europa ziekenhuizen in Brussel.

Waarom AZ Sint-Maarten?

‘Samenwerken in teamverband is altijd zeer belangrijk geweest voor mij. Met mijn collega’s vormen we een sterk MKA-team en bieden we de beste zorg aan onze patiënten aan. AZ Sint-Maarten is ook een modern ziekenhuis waar met de nieuwste technieken wordt gewerkt.’

Wij wensen dr. De Brauwer veel succes met zijn carrière binnen AZ Sint-Maarten.