Overslaan en naar de inhoud gaan
Filip Weckx
Medisch

Op 1 mei 2024 startte dr. Filip Weckx op de dienst urologie van AZ Sint-Maarten. Hij zal zich toeleggen op alle takken van de algemene urologie, met bijzondere aandacht voor minimaal invasieve behandeling van nierstenen en benigne prostaathypertrofie, ofwel goedaardige prostaatvergroting.

Dr. Weckx behaalde in 2015 aan de KU Leuven met grote onderscheiding zijn master in de geneeskunde. Zijn specialistische opleiding genoot hij in UZ Leuven, AZ Turnhout, Zuyderland Heerlen (NL) en de Kliniek Voor Urologie (Hasselt, Heusden, Sint-Tuiden en Tongeren).

In 2021 studeerde hij af als uroloog en startte daarna als staflid in AZ Glorieux in Ronse. Zijn enthousiasme en patientgerichte aanpak gaven deze dienst een innovatieve boost.

Waarom AZ Sint Maarten?

Dr. Filip Weckx: “Mijn ambitie is om de best mogelijke zorg aan iedere patiënt aan te bieden. Ik voel me hierin gesterkt door de vooruitstrevende dynamiek en nieuwe technologieën die in AZ Sint-Maarten aanwezig zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s en verwijzers uit de regio deze ambitie waar te maken.”