dr. Iwein Piepers - handchirurgie | polschirurgie
Medisch

De dienst orthopedische heelkunde gaat verder op de ingeslagen weg van subspecialisatie. Met dr. Iwein Piepers trekt de dienst een arts aan die zich zal toeleggen op handchirurgie en polschirurgie. Hij start zijn activiteit in AZ Sint-Maarten op 1 augustus 2022.

Dr. Iwein Piepers studeerde in 2015 af in de geneeskunde aan de Universiteit Gent. Hij specialiseerde zich van 2015 tot en met 2021 in het AZ Damiaan Oostende, AZ Sint-Jan Brugge en het Universitair Ziekenhuis Gent en maakte de keuze voor de subspecialiteit hand- en polschirurgie.

Hij bouwde extra expertise op als handchirurg en polschirurg door het volgen van een 'basic and advanced' polsarthroscopiecursus in Zuid-Afrika (European Wrist Arthroscopy Society), het succesvol afronden van de interuniversitaire cursus voor het BHSC (Belgian Hand Surgery Certificate) en een microchirurgiecursus aan de Goethe-Universität, Frankfurt.

Na het behalen van de master specialistische geneeskunde (afstudeerrichting orthopedie en traumatologie) werkte Dr. Iwein Piepers een jaar via een Fellowship in AZ Groeninge (Kortrijk) en in de Orthoclinic Brugge (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas Brugge) voor hand- en polschirurgie.

Waarom AZ Sint-Maarten?

Dr. Iwein Piepers: “Na mijn opleiding wenste ik te starten in een ambitieus orthopedisch centrum met expertise in hand- en polschirurgie naast de opvang van algemene orthopedische traumata. In AZ Sint-Maarten is zowel technisch als structureel/organisatorisch alles aanwezig om patiënten in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen, onderzoeken en behandelen. Verder had ik, na kennis te maken met de directe collega’s (dr. Walschot en dr. D’Hondt) en het diensthoofd dr. Boone, een sterk positieve indruk van de associatie en het ziekenhuis. Hierdoor wou ik graag deel uitmaken van deze orthopedische dienst om zo het team handchirurgie te versterken."

Meer weten?