Overslaan en naar de inhoud gaan
dr. Thomas Pilate in AZ Sint-Maarten
Medisch

Dr. Thomas Pilate behaalde zijn master in de geneeskunde waarna hij zich vervolgens specialiseerde in klinische biologie met een bijzondere interesse in de medische microbiologie. Zijn assistentschap volbracht hij in het Jessa Ziekenhuis Hasselt, GZA Wilrijk, UZ Leuven en OLV Ziekenhuis Aalst. Daarnaast volgde hij de bijzondere opleiding antibioticabeleid en behaalde hij de master-na-master ziekenhuishygiëne.

Vanaf 2020 werkte dr. Pilate in AZ Diest als verantwoordelijke voor het labo microbiologie en voorzitter van het comité voor ziekenhuishygiëne en de antibioticatherapiebeleidsgroep.

Sinds 13 februari is hij aan de slag als microbioloog in het labo klinische biologie in AZ Sint-Maarten en maakt hij deel uit van het team ziekenhuishygiëne.
Momenteel volgt hij nog een bijkomende opleiding tot het behalen van het getuigschrift klinische infectiologie en medische microbiologie.

Waarom AZ Sint-Maarten

Dr. Thomas Pilate: “Ik heb school gelopen in Mechelen en heb dus een grote affiniteit met de stad. Het is voor mij een bijzondere opportuniteit om in dit nieuwe ziekenhuis te werken en deel uit te maken van een sterk team van gemotiveerde klinisch biologen. Aan de hand van een proactief beleid hoop ik een brug te vormen tussen het labo en het ziekenhuis en de artsen bij te staan bij vragen rond diagnostiek en antimicrobieel beleid. Ook in mijn rol als ziekenhuishygiënist zal ik bijdragen tot de preventie en het beheersen van infecties.”