Overslaan en naar de inhoud gaan
Dr. Tijs Bringmans
Medisch

Op 1 juni 2024 start dr. Tijs Bringmans op de dienst cardiologie van AZ Sint-Maarten. Hij startte zijn opleiding tot arts aan de UHasselt, volmaakte deze aan de KU Leuven en specialiseerde zich tot cardioloog aan de Universiteit Antwerpen. Vervolgens genoot hij een opleiding tot interventie cardioloog in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

Daar bouwde hij met succes een raadpleging op rond lipidenstoornissen (lipidenkliniek) en rond 'angor met niet-obstructieve coronairen' (ANOCA), ofwel pijn op de borst zonder een geblokkeerd bloedvat. In het kader van ANOCA blijft dr. Bringmans ook een consulentschap vervullen in het UZA.

Specifieke interessegebieden zijn familiale hypercholesterolemie (de erfelijke aandoening die onder meer hoge cholesterolniveaus en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten op jonge leeftijd met zich meebrengt) en vasospastische angor (pijn op de borst die meestal in rust optreedt).

Waarom AZ Sint-Maarten?

Dr. Tijs Bringmans: “Ik koos voor AZ Sint-Maarten om dichter bij de patiënt te staan in een mooi en modern ziekenhuis, waar ik kan werken in een dynamisch team met veel mogelijkheden tot verdere groei en ontwikkeling.”