Overslaan en naar de inhoud gaan
DUOVI RSV klinische studie
Medisch

We zijn op zoek naar gezonde volwassen vrijwilligers van 60 jaar of ouder om deel te nemen aan de DUOVI-studie.

Deze studie heeft als doel te weten te komen of een experimenteel vaccin ('studievaccin') voor respiratoir syncytieel virus (RSV) samen met een goedgekeurd pneumokokkenvaccin ('PCV20' genaamd) gegeven kan worden. In deze studie wordt ook nagegaan of het lichaam de beoogde immuunreactie kan vertonen.

Als u ervoor kiest om aan de studie deel te nemen, wordt u op basis van het toeval toegewezen aan groep 1 of groep 2.

  • In groep 1 krijgt u PCV20 en het studievaccin op dezelfde dag. Uw deelname aan de studie zal 6 maanden duren. U gaat ook 2 keer naar het studiecentrum en wordt 1 keer opgebeld.
  • In groep 2 krijgt u PCV20, gevolgd door het studievaccin 30 dagen later. Uw deelname aan de studie zal 7 maanden duren. U gaat ook 3 keer naar het studiecentrum en wordt 1 keer opgebeld.

Om in aanmerking te komen voor deelname, moet/mag iemand:

  • 60 jaar of ouder zijn;
  • in goede lichamelijke gezondheid verkeren;
  • nog geen goedgekeurd pneumokokkenvaccin of experimenteel vaccin tegen RSV gekregen hebben.

Uw gezondheid wordt tijdens de studie nauwlettend opgevolgd. De vaccins en beoordelingen in verband met deze studie worden u kosteloos aangeboden.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de studie, of als u vragen of opmerkingen hebt of zich zorgen maakt. Deelname aan de studie is vrijwillig. U bent niet verplicht om deel te nemen aan de studie als u contact met ons opneemt.

Contactgegevens studiedienst

Update: Het is niet meer mogelijk om je kandidaat te stellen voor deze klinische studie. Via onderstaande knop kan je meer lezen over klinische studies en je aanmelden als kandidaat voor een toekomstige studie.