AZ Sint-Maarten

Ze verwelkomen je aan het onthaal, helpen je met je maaltijd, duwen je rolstoel naar een onderzoek en ga zo maar door. Onze vrijwilligers staan overal klaar om jou, als patiënt of bezoeker, verder te helpen in ons ziekenhuis. Vandaag, op de Internationale Vrijwilligersdag (5 december 2021), zetten wij deze toppers graag extra in de bloemetjes.

Duizendmaal dank

BEDANKT voor die warme groet en helpende hand aan het onthaal.
BEDANKT om patiënten veilig en wel naar hun onderzoek (en terug) te brengen.
BEDANKT voor dat koffietje en de geruststellende babbel met die patiënt die het moeilijk heeft.

Duizendmaal dank aan al onze vrijwilligers voor jullie steun, hulp en alles wat jullie voor ons doen. Jullie werk mag dan wel ‘onbezoldigd’ zijn, voor ons zijn jullie onbetaalbaar.

Zelf vrijwilliger worden? Je haalt er meer uit dan je denkt…

Overweeg je om zelf vrijwilliger te worden? Top, je gezondheid zal je dankbaar zijn! Verschillende studies tonen namelijk aan dat wie vrijwilligerswerk doet, een stuk gezonder door het leven gaat. Vaak ben je als vrijwilliger actief bezig, waardoor je meer beweegt. En meer bewegen, betekent een betere gezondheid! 

Ook je mentale gezondheid krijgt een ‘boost’ van vrijwilligerswerk. Door onder andere de sociale contacten en je nuttig te maken voor anderen, krijg je meer zelfvertrouwen, stijgt je eigenwaarde en voel je je in het algemeen beter in je vel. Vrijwilligers hebben vaak minder last van stress en voelen zich minder eenzaam, omdat ze een actieve rol hebben in de samenleving.

Wie (mentaal) gezond door het leven gaat, brengt ook minder bezoekjes aan de dokter én gebruikt minder medicatie.

Benieuwd naar onze vrijwilligers?