Overslaan en naar de inhoud gaan
Dermatologe dr. Dianne Mortelmans in AZ Sint-Maarten
Medisch

Dr. Dianne Mortelmans startte bij ons op 1 mei 2023. Naast algemene dermatologie heeft ze een bijzondere interesse in dermato-oncologie, dermatologische chirurgie en esthetische dermatologie. Een korte voorstelling.

Dr. Dianne Mortelmans studeerde in 2013 met grootste onderscheiding als arts af aan de Universiteit Antwerpen (UA). Van 2013 tot 2017 genoot ze vier jaar opleiding chirurgie, met bijzondere interesse in kleine heelkunde en re-excisie met sentinelprocedure voor melanoom.

In januari 2018 besloot dr. Mortelmans tot een koerswijziging en startte ze als vrije assistent dermatologie in AZ Turnhout campus Sint-Jozef. Onder de vleugels van dr. Dirk Heylen leerde ze naast algemene dermatologie en dermato-oncologie ook de Mohs-chirurgie (Mohs micrografische chirurgie) aan. Dit is een speciale operatietechniek om bepaalde vormen van huidkanker (meestal in het gezicht) met grote precisie te verwijderen en zoveel mogelijk gezond weefsel te sparen.

In oktober 2019 werd ze aangenomen als arts-specialist in opleiding (ASO) dermatologie aan de UA (Universiteit Antwerpen). Haar eerste jaar opleiding startte ze bij dr. Bieke Heykants in de Da Vinci Clinic in Beerse. Naast algemene dermatologie leerde ze hier ook esthetische dermatologie verder kennen. Voor het vervolg van haar opleiding werkte zij als arts-specialist in opleiding (ASO) in het UZA in Edegem waar zij professioneel begeleid werd door een topteam van supervisoren onder leiding van diensthoofd prof. dr. Lambert.

In 2023 werd ze erkend als dermatoloog-venereoloog. Op 1 mei start ze haar beroepsactiviteit in AZ Sint-Maarten (Mechelen). Daarnaast zal ze binnenkort ook werkzaam zijn in de groepspraktijk De Huidspecialisten in Elewijt.

Dr. Mortelmans is lid van de Belgische Beroepsvereniging voor Dermatologie en Venereologie.

Waarom AZ Sint-Maarten?

Dr. Dianne Mortelmans: “Wat mij aantrok bij het ziekenhuis was het hedendaags karakter van de instelling, werken in teamverband en de kernwaarden, OSKAR, die ze voor hun dagelijkse activiteiten hanteren. OSKAR staat voor openheid, samenwerking, kwaliteit, ambitie en respect. Vijf waarden die garant staan voor goed samenwerken in team.”