Overslaan en naar de inhoud gaan
Spoeddienst AZ Sint-Maarten Mechelen voor nieuwe MUG
AZ Sint-Maarten

De spoeddienst van het ziekenhuis rukt voortaan uit in een nieuwe MUG. Er werd gekozen voor hetzelfde veilige model van Volvo, aangevuld met enkele technische verbeteringen. De Mechelse MUG rijdt jaarlijks 1.600 keer uit, wat goed is voor zo’n 4 à 5 ritten per dag. Dat vraagt voor een veilige en aangepaste wagen aan de huidige noden.

Nieuw in de uitrusting zijn de elektronische sirene, autocamera in de kofferruimte en werkplaat voor het motorkapoverleg bij crisissen. Door de extra lichtbalk vooraan de wagen (onder de nummerplaat) zal de MUG nog beter zichtbaar zijn. Het modulair systeem voor zuurstofflessen is ook een pluspunt.

Wist je trouwens dat de MUG blijft draaien en stroom aanvoeren, ook als de wagen op slot is? De MUG is, net zoals de vorige wagen, uitgerust met navigatiesysteem dat de straalcoördinaten rechtstreeks vanuit de noodcentrale ontvangt. Zo moet de spoedarts of urgentieverpleegkundige zelf geen adres ingegeven. Verder zijn er vier zitplaatsen waardoor artsen en verpleegkundigen in opleiding mee kunnen uitrijden met de spoedarts en urgentieverpleegkundige.

MUG spoed
Meer weten over spoedgevallen AZ Sint-Maarten?