Overslaan en naar de inhoud gaan
dr. Pieter Jan Van Dyck-Lippens | neurochirurg
Medisch

Op 1 april 2022 start dr. Pieter Jan Van Dyck-Lippens op de dienst neurochirurgie van AZ Sint-Maarten. Hij zal zich, naast algemene neurochirurgie, toeleggen op complexe wervelkolom- en hypofysechirurgie.

Dr. Van Dyck-Lippens behaalde in 2015 aan de KU Leuven zijn master in de geneeskunde (magna cum laude) na buitenlandse opleidingen aan de Universidad de Valladolid (Spanje) en University College London (Verenigd Koninkrijk).

In 2021 studeerde hij summa cum laude als neurochirurg af. Tijdens zijn opleiding werkte hij in UZ Leuven, AZ Sint-Maarten Mechelen, AZ Sint-Jan Brugge-Oostende en AZ Sint-Augustinus Wilrijk.

Bijkomende opleidingen

Als jonge arts behaalde hij eveneens het Europese diploma van neurochirurg (EANS) en van wervelkolomchirurg (Eurospine).

Na zijn afstuderen volgde hij nog bijkomende opleidingen op de dienst orthopedische wervelkolomchirurgie van het UZ Leuven voor complexe wervelkolomchirurgie en op de dienst neurochirurgie van het CHU Lille (Frankrijk) voor hypofysechirurgie en minimaal invasieve wervelkolomchirurgie.

Waarom AZ Sint Maarten?

Dr. Pieter Jan Van Dyck-Lippens: “Zowel het ziekenhuis als de dienst neurochirurgie zijn dynamisch en in volle ontwikkeling. Dit maakt het een ideale plaats om moderne en kwaliteitsvolle zorg aan te bieden aan de patiënten uit de regio. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met mijn collega’s neurochirurgen en andere specialisten en verwijzers uit de regio.”

Meer informatie