Overslaan en naar de inhoud gaan
samenwerking AZ Sint-Maarten en inloophuis voor dementie in Mechelen 't moNUment
AZ Sint-Maarten

AZ Sint-Maarten ondersteunt samen met 't moNUment (inloophuis voor dementie in Mechelen) mantelzorgers. Via speciale trajecten worden mantelzorgers begeleid in de omgang met personen met dementie. Het doel van deze samenwerking is om mensen met dementie langer zelfstandig te laten wonen in hun eigen, vertrouwde omgeving.

AZ Sint-Maarten is een dementievriendelijk ziekenhuis. Het Anker, onze eenheid psychogeriatrie op route 380, richt zich specifiek op geheugen- of gedragsveranderingen. De eenheid en de kamers zijn volledig aangepast aan de noden van de patiënten. Dankzij de samenwerking met 't moNument, inloophuis voor dementie in Mechelen, biedt het ziekenhuis nu ook ondersteuning aan mantelzorgers voor personen met dementie.

In een tiental sessies bespreken we het verloop van de ziekte, maar ook de sociale, financiële en seksuele aspecten die bij dementie horen. Zo leer je als mantelzorger ook hoe je je communicatie kan verbeteren. 

Op de foto zie je leden van de teams in AZ Sint-Maarten en 't moNUment en enkele mantelzorgers en personen met dementie. 

Meer weten?