Medisch

Dr. Joachim Demyttenaere startte op 1 juni 2021 op de dienst orthopedie van AZ Sint-Maarten, hij komt de schouder-unit versterken.

Opleiding

Dr Joachim Demyttenaere studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en specialiseerde zich aansluitend in de orthopedische heelkunde in het UZ Leuven.

Na het behalen van zijn diploma als orthopedisch chirurg in 2018, specialiseerde hij zich verder in de traumatologie aan het UZ Leuven. In 2020 trok hij vervolgens richting Dublin, naar de gerenommeerde “Sports Surgery Clinic”, om zich verder te verdiepen in de laatste technieken van de schouderchirurgie, onder leiding van Dr. Ruth Delaney en Dr. Ross Kingston.

Eerst een andere roeping

Dr. Demyttenaere: “Voorafgaand aan mijn opleiding geneeskunde, ben ik eerst studies burgerlijk ingenieur gestart. Maar de roeping om arts te worden heb ik nooit kunnen loslaten. Na het behalen van mijn bachelorsdiploma maakte ik de sprong naar geneeskunde. Het conceptueel en mechanisch denken dat ik aanleerde tijdens mijn ingenieursjaren heb ik steeds nuttig kunnen gebruiken in mijn opleiding als orthopedisch chirurg.”

Waarom AZ Sint-Maarten?

“Ik ben op de vacature voor schouderchirurg in het AZ Sint-Maarten gesprongen omwille van de uitstekende reputatie van dit moderne ziekenhuis en de ambitieuze projecten van de dienst orthopedie,” vertelt Joachim Demyttenaere enthousiast. “Als je als jonge chirurg naar het buitenland trekt voor een specialisatie in de schouderchirurgie, wens je nadien ook die kennis en kunde om te zetten in de praktijk. AZ Sint-Maarten is de gedroomde plaats voor een startende orthopedist: zowel het ziekenhuis als de dienst orthopedie hebben een ambitieuze toekomstvisie en laten toe om de modernste technieken in huis te halen. Ik hoop te kunnen bijdragen aan de uitbouw van het project van het ziekenhuis, de dienst orthopedie en het schouder-team.”

Meer informatie