Medisch

Dr. Maarten Kersemans studeerde in 2002 af als arts aan de KU Leuven. Na zijn opleiding inwendige geneeskunde aan de KU Leuven,  specialiseerde hij zich verder tot cardioloog aan het UZ Gent.

Aansluitend op zijn opleiding tot cardioloog, volgde hij een bijkomende specialisatie tot interventiecardioloog in het Universitair ziekenhuis Antwerpen (UZA), Bichat Ziekenhuis (Parijs) en de Isala Klinieken (Zwolle - Nederland).

Vanaf 2010 tot heden werkte hij als interventiecardioloog in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ Tilburg). Bij laatstgenoemde ziekenhuis was hij zeven jaar actief en hielp hij mee aan de uitbouw van het hartcentrum ETZ Tilburg.

Waarom AZ Sint-Maarten?

Dr. Maarten Kersemans: “AZ Sint-Maarten is een ambitieus ziekenhuis dat hoogstaande en deskundige zorg aanbiedt. Vanuit een open visie staat de patiënt centraal in het zorgproces.  Ook in de cardiologie werken we samen met de patiënt naar een oplossing voor zijn of haar klachten. Hierbij is de samenwerking met andere disciplines een must. Ik ben er dan ook van overtuigd dat in AZ Sint-Maarten  de patiënt in goede handen is voor cardiovasculaire aandoeningen.”

Meer informatie?

Dr. Maarten Kersemans doet raadpleging in AZ Sint-Maarten in Mechelen en in Willebroek.