Overslaan en naar de inhoud gaan
Diëtisten en gastro-enterologen poseren samen om intensivering samenwerking in de kijker te zetten
Medisch

In 2024 staat de Week van de Diëtist in het teken van maag- en darmgezondheid. Een cruciaal thema, dat ook de diëtisten en gastro-enterologen van AZ Sint-Maarten onderstrepen. Zij intensiveren hun samenwerking met een extra consultatiedag bij de diëtisten voor patiënten met een maag- of darmproblematiek.

Dit betekent een snellere ondersteuning voor patiënten, met meer mogelijkheden voor opvolging. Het resultaat: een versnelde doorverwijzing en uitgebreidere voedingsinformatie bij de diëtist, terwijl de gastro-enteroloog tijdens de raadpleging aandacht kan besteden aan alle andere vragen.

Wat bespreekt de diëtist tijdens de consulatie?

De diëtist bevraagt de patiënt uitgebreid over zijn klachten, voeding (met aandacht voor regelmaat en eettempo) en andere factoren zoals beweging, sociale situatie, werk en rookgedrag. Dit is namelijk belangrijk om een individueel advies op te maken dat haalbaar is voor de patiënt en aandachtspunten stapsgewijs aanpakt. De diëtist richt zich ook op alternatieve producten en het correct lezen van verpakkingen. Bij een opvolggesprek spoor je samen eventuele moeilijkheden op en bespreek je het verloop van de voedingsaanpassingen.