Overslaan en naar de inhoud gaan
Educatie

Van 22 tot 28 april neemt AZ Sint-Maarten voor de achtste maal deel aan de campagneweek rond valpreventie. In de zorgboulevard is er een infostand. Interne medewerkers kunnen in de namiddag een kijkje nemen in een simulatiekamer. Zo wil AZ Sint-Maarten alle betrokkenen informeren over de mogelijkheden om vallen te vermijden.

Wist je dat?

Gemiddeld  één op drie thuiswonende ouderen valt éénmaal per jaar. Van deze groep valt één op drie meermaals. De gevolgen hiervan kunnen onschuldig zijn of soms complexe breuken.

Wat is de week van de valpreventie?

De week van de valpreventie is een initiatief van het Expertisecentrum val- en fractuurpreventie Vlaanderen. Tijdens deze week wordt het thema valpreventie in verschillende organisaties extra in de verf gezet met als doel ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen te sensibiliseren en te informeren over val- en fractuurpreventie.

Initiatieven bij AZ Sint-Maarten

  1. Van 23 tot en met 26 april staat er in de zorgboulevard een infostand met brochures. Iedereen is hier welkom.
  1. Specifiek voor de interne medewerkers ontwikkelde de eenheid geriatrie een simulatiekamer. In de kamer zullen verschillende gevaarlijke situaties nagebootst worden.  Tijdens het bezoek zal ook de kennis rond valpreventie bevraagd worden.

Wij hopen dat valpreventie iedereen nauw aan het hart ligt en hopen op een talrijke opkomst. Enkel door samen te werken kunnen we het aantal valincidenten verminderen.