Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie doet wat?

Hoofdverantwoordelijke

Verpleegkundigen

Tijdens de behandeling zijn de verpleegkundigen het aanspreekpunt voor de patiënt en de familie. Ze luisteren, begeleiden je voor, tijdens en na je behandeling en verwijzen je graag door indien nodig.

Om de communicatie vlot te laten verlopen, fungeren de verpleegkundigen als tussenpersonen met de behandelende arts en andere zorgverleners.

De verpleegkundigen dienen ook Low Level Laser Therapy, of LLLT, toe. Dit is een behandeling voor patiënten met letsels in de mond door chemo- of radiotherapie. Bij deze behandeling wordt een lage dosis energie toegediend met behulp van een laserpen.

Vragen over LLLT? Contacteer de PSST-verpleegkundigen.

Contact

Sociaal werkers

De sociaal werkers staan klaar om praktische, financiële, administratieve en juridische vragen op te lossen. Ze weten je altijd door te verwijzen naar de juiste diensten zoals OCMW, ziekenfonds, ...

Heb je advies nodig over thuiszorg, ondersteunende diensten (zoals Kom op tegen Kanker), financiële tegemoetkomingen of ontslagbegeleiding? De sociaal werkers kennen het antwoord op al jouw vragen.

Contact

Psychologen

Wanneer je nood hebt aan een gesprek of ondersteuning, kan je als patiënt of familielid terecht bij de psychologen. Daarnaast organiseren zij de mogelijkheid tot lotgenotencontact en activiteiten zoals infoavonden of groepssessies. Je krijgt van de psychologen ook de nodige info over hoe je kinderen kan betrekken bij ziektes.

De psychologen luisteren, samen met andere disciplines, ook naar je vragen, zorgen rond wilsverklaringen en levenseinde.

Contact

Diëtisten

Door sommige behandelingen kan het zijn dat je jouw voedingspatroon moet aanpassen. De diëtisten staan je hier in bij. Ze zorgen ervoor dat je volledig op de hoogte bent over je voedingspatroon en eventuele nevenwerkingen van de behandeling.

Ziekenhuispastors

Heb je nood aan houvast, zin en richting in je leven? De ziekenhuispastors staan voor je klaar, ongeacht of je gelovig bent of niet.

Je kan bij hen ook terecht voor ziekenzalving, communie, gebed of om tot rust te komen in de kapel.