Overslaan en naar de inhoud gaan

Openingsuren bloedafname

  • maandag - vrijdag: 7.30 tot 21 uur of na afspraak op het nummer 015 89 20 30 
  • zaterdag - zondag - feestdagen: gesloten, tenzij dringende afname op vraag van arts

Aanmelden

Gelieve je eerst in te schrijven via de kiosken in de inkomhal van het ziekenhuis. Je ontvangt een patiëntenklever en een ticket met volgnummer en barcode. Ga daarmee naar de wachtzaal van het laboratorium (route 30). 

Eenmaal aangekomen in de wachtzaal scan je de barcode van je ticket en neem je plaats. Via de schermen kan je zien wanneer het je beurt is. 

Benodigde documenten voor bloedafname

  • aanvraagformulier van de voorschrijvende arts
  • patiëntklever

Voorbereiding staalafname

In principe moet je nuchter zijn voor een bloedafname, tenzij anders gemeld door je arts. Je mag gedurende twaalf uren voor de bloedafname niet eten, maar enkel wat water drinken.

Voor speciale afnames krijg je in het laboratorium de nodige instructies en afnamemateriaal. 

Rapportering van resultaten

Het laboratorium rapporteert de resultaten van labo-onderzoeken steeds aan de aanvragende arts.

Op weekdagen zijn de resultaten van routinetesten gewoonlijk de volgende dag gekend. Voor serologische, bacteriologische en gespecialiseerde onderzoeken duurt dat langer. De tijdsduur hangt daarbij af van het type onderzoek.

Enkel op vraag van de behandelende arts mogen wij een bijkomend onderzoek uitvoeren. 

Onderzoek op afspraak

Om organisatorische redenen moet je voor bepaalde speciale onderzoeken een afspraak maken. Het laboratorium wil daarmee de kwaliteit van het onderzoek garanderen. 

Het gaat daarbij om een sperma vruchtbaarheidsonderzoek (er is geen afspraak nodig voor een onderzoek na vasectomie). Een afspraak voor een sperma vruchtbaarheidsonderzoek kan je maken via 015 89 10 11.