Overslaan en naar de inhoud gaan

Het laboratorium voor pathologische anatomie voert een uitgebreid gamma aan onderzoeken uit op diverse lichaamsmaterialen: weefsels, cytologische stalen, ... Door macro- en microscopisch onderzoek worden diagnoses gesteld die een belangrijke bijdrage leveren bij de behandeling van de patiënten.

 

In het laboratorium worden weefselonderzoeken uitgevoerd op biopten afkomstig van maag, huid, darm, ... en op weefsel dat tijdens een ingreep wordt verwijderd. Celonderzoek wordt uitgevoerd op urine, cervicovaginaal materiaal, aspiraten, ... Daarnaast voeren we, indien nodig, bijkomende histochemische, (immuun)histochemische, in situ hybridisatie en/of farmacodiagnostische testen uit. Tot slot voeren de pathologen-anatomen ook autopsies uit.

Als laboratorium voor pathologische anatomie werken we zowel voor gehospitaliseerde patiënten als voor patiënten die bij een huisarts of specialist op consultatie zijn geweest. 

Klachten en suggesties

We streven naar een hoge kwaliteit van dienstverlening aan patiënten en aanvragers. Ben je niet helemaal tevreden over de werking van het laboratorium of heb je een opmerking of suggestie? Dan kan je altijd terecht bij de ombudsdienst van het ziekenhuis. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met de laboratoriumdirecteur.

Elke klacht wordt geregistreerd, beoordeeld en behandeld. Je feedback helpt ons om onze dienstverlening te verbeteren.