Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom in de pijnkliniek

In de pijnkliniek kan je terecht voor chronische en acute pijnsyndromen. Chronische pijn is pijn die reeds een aantal maanden aanwezig is, bijvoorbeeld rug- en nekklachten, zenuwpijn,… Acute pijn is recent opgekomen pijn, bijvoorbeeld na een ingreep.

Pijn kan verschillende oorzaken hebben. Zo onderscheiden we pijn door zenuwbeschadiging (bv.: gordelroos of aangezichtspijn,…), pijn door weefselbeschadiging (bv.: botontkalking), goedaardige pijn (bv. rugpijn) en kwaadaardige pijn (kankerpijn). De behandeling van pijnklachten zal dan ook, afhankelijk van het type pijn, verschillen van patiënt tot patiënt.

Doel van de pijnkliniek

Door medische en psychosociale behandeling van pijn volgt de pijnkliniek de pijn zo precies mogelijk op. Door de verschillende oorzaken van pijn, raden we steeds een multidisciplinaire benadering aan. Je kan dus doorverwezen worden naar een andere specialist.

We werken nauw samen met het MPC van het Heilig Hart Ziekenhuis.

Contact

Voor een behandeling of consultatie neem je contact op met de afsprakencentrale. Heb je een vraag over de behandeling of voor de arts-pijntherapeut? Neem dan contact op met de verpleegkundig pijnspecialist.

Logo AZ Sint-Maarten

afsprakencentrale AZ Sint-Maarten

Ma - Vr: 8 u tot 18 u

Logo AZ Sint-Maarten

Pijnkliniek AZ Sint-Maarten

Di - Do: 9 u - 12 u