Bij een bezoek aan het ziekenhuis heb je ongetwijfeld aandacht gehad voor de vele kunstwerken. 

Beeldende kunst kan positief bijdragen aan het welbevinden van patiënt en bezoeker. Kunst kan het genezingsproces positief stimuleren en kan een heilzame reflectie op levensfases bevorderen als ze aandacht heeft voor menswaardigheid, levensbeschouwing en de mens in al haar levensfases in een veranderende samenleving. Kunst kan een bijdrage zijn aan de healing environment die het AZ Sint-Maarten beoogt. 

Tijdelijke tentoonstelling

Naast de vaste collectie is AZ Sint-Maarten ook op zoek naar mensen die tijdelijk in het gebouw willen tentoonstellen. 

Ben je al dan niet een professioneel beeldend kunstenaar en heb je interesse om te exposeren in AZ Sint-Maarten? Neem dan contact op met onze kunstcommissie via communicatiedienst.azsintmaarten [at] emmaus.be

De kunstcommissie zal je aanvraag onderzoeken en je eventueel selecteren om gedurende drie à vier maanden tentoon te stellen. 

Huidige tentoonstelling - Ann Francx

 

"De 13 tentoongestelde acrylschilderijen behoren tot de serie van De Grote Arcana, die bestaat uit 24 werken. Ik heb een selectie gemaakt van het al iets oudere werk, waarvan ik ongeveer de helft tentoonstel in AZ Sint-Maarten. Sommige werken zijn verkocht en nog andere zijn in bruikleen bij Kunst in Huis, dat promotie maakt voor Vlaamse kunstenaars."

"De Grote Arcana staat voor de grote levensgebeurtenissen waarin de betekenis van het bestaan wordt onthuld. Het weerspiegelt de micro- en macrokosmos in hun meest pure vorm. De reeks bestaat dan ook uit persoonlijke interpretaties van oeroude speelkaarten die archetypische beelden en universele symboliek weergeven."

"Aansluitend bij de inhoud, presenteer ik het tweeluik Inside-Outside. Van oorsprong is het een zelfportret waarin ik mijn eigen talenten herken, waardeer, in vraag stel, afkeur, afwijs en opnieuw oppak. Om er daarna weer sterker uit te komen."

Je ontdekt deze voorstelling tot 15 oktober in onze kunstgalerij op de 1e verdieping (richting route 140).

Meer info of interesse?
ann.francx [at] telenet.be 

Criteria

  • Je kunstwerken moeten passen binnen de menselijke omgeving van een ziekenhuis en dragen bij aan het welbevinden van onze patiënten, bezoekers en medewerkers.
  • Ze bieden ontspanning of afleiding en kunnen zo stress verminderen. Ze kunnen ook bijvoorbeeld nieuwe perspectieven tonen in een donkere periode; reflectie, inspiratie, herkenning of troost bieden, ...
  • Schilderijen zijn voorzien van degelijk ophangmateriaal. Beeldhouwwerken hebben stevige sokkels. 
  • Je hebt minimaal tien grote kunstwerken beschikbaar om een ruimte te vullen van 40x4 meter of een medium formaat voor een ruimte van 20x4 meter.