Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij een bezoek aan het ziekenhuis heb je ongetwijfeld aandacht gehad voor de vele kunstwerken. 

Beeldende kunst kan positief bijdragen aan het welbevinden van patiënt en bezoeker. Kunst kan het genezingsproces positief stimuleren en kan een heilzame reflectie op levensfases bevorderen als ze aandacht heeft voor menswaardigheid, levensbeschouwing en de mens in al haar levensfases in een veranderende samenleving. Kunst kan een bijdrage zijn aan de healing environment die het AZ Sint-Maarten beoogt. 

Tijdelijke tentoonstelling

Naast de vaste collectie is AZ Sint-Maarten ook op zoek naar mensen die tijdelijk in het gebouw willen tentoonstellen. 

Ben je al dan niet een professioneel beeldend kunstenaar en heb je interesse om te exposeren in AZ Sint-Maarten? Neem dan contact op met onze kunstcommissie via communicatiedienst.azsintmaarten [at] emmaus.be

De kunstcommissie zal je aanvraag onderzoeken en je eventueel selecteren om gedurende drie à vier maanden tentoon te stellen. 

 

Huidige tentoonstelling - Liesje Schiffeleers en Ann Van Praet
 

#kunnenzijnwiejebent

Liesje Schiffeleers, mama van drie vrolijke kinderen, is een gepassioneerde zelfstandige vroedvrouw. “Dagelijks word ik geconfronteerd met de kracht van de vrouw. Maar ook met de soms harde realiteit van zwangerschap, bevallingen en moederschap. Heel veel mama’s botsen met deze realiteit. Met deze tentoonstelling willen we de taboes doorbreken en iedereen laten zijn wie ze willen zijn.”

Zelfstandige fotografe Ann Van Praet is mama van twee fantastische tieners. “Na de bevalling van de jongste heb ik zelf ervaren dat het prille moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn is. Daarom heb ik geen moment getwijfeld toen Liesje me vroeg om aan dit project mee te werken.”

Meer info of interesse?

 

liesje [at] vroedvrouwliesje.be

www.annvanpraet.be

Criteria

  • Je kunstwerken moeten passen binnen de menselijke omgeving van een ziekenhuis en dragen bij aan het welbevinden van onze patiënten, bezoekers en medewerkers.
  • Ze bieden ontspanning of afleiding en kunnen zo stress verminderen. Ze kunnen ook bijvoorbeeld nieuwe perspectieven tonen in een donkere periode; reflectie, inspiratie, herkenning of troost bieden, ...
  • Schilderijen zijn voorzien van degelijk ophangmateriaal. Beeldhouwwerken hebben stevige sokkels. 
  • Je hebt minimaal tien grote kunstwerken beschikbaar om een ruimte te vullen van 40x4 meter of een medium formaat voor een ruimte van 20x4 meter.