Bij een bezoek aan het ziekenhuis heb je ongetwijfeld aandacht gehad voor de vele kunstwerken. 

Beeldende kunst kan positief bijdragen aan het welbevinden van patiënt en bezoeker. Kunst kan het genezingsproces positief stimuleren en kan een heilzame reflectie op levensfases bevorderen als ze aandacht heeft voor menswaardigheid, levensbeschouwing en de mens in al haar levensfases in een veranderende samenleving. Kunst kan een bijdrage zijn aan de healing environment die het AZ Sint-Maarten beoogt. 

Tijdelijke tentoonstelling

Naast de vaste collectie is AZ Sint-Maarten ook op zoek naar mensen die tijdelijk in het gebouw willen tentoonstellen. 

Ben je al dan niet een professioneel beeldend kunstenaar en heb je interesse om te exposeren in AZ Sint-Maarten? Neem dan contact op met onze kunstcommissie via communicatiedienst.azsintmaarten [at] emmaus.be

De kunstcommissie zal je aanvraag onderzoeken en je eventueel selecteren om gedurende drie à vier maanden tentoon te stellen. 

Huidige tentoonstelling - Veerle Defer

Defer tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Haar kunst blijft de rode draad in haar leven. Later volgde ze enkele klassieke academische opleidingen te Mechelen en vele workshops overal in het land. Op die manier heeft ze een rijke ervaring aan verschillende technieken: ze kan zich moeilijk met één techniek bezighouden. Daarom wisselt ze aquarel met acryl af, pouring, fluid art, olieverf met was, ... Haar onderwerpen zijn ook divers : portretten, figuren, landschap, abstract, intuïtief.

“De ene kunstenaar geeft de grauwheid van deze realiteit weer, ikzelf kies om de schoonheid te tonen, hetgeen zoveel verdergaat dan alleen onze werkelijkheid. In de kunst kan je de wereld zo maken, zoals je hem wil. Schoonheid, mysterie, het verborgene achter de realiteit, mythologie, zijn thema’s die in mijn werken steeds weer terugkomen.."

Je ontdekt deze voorstelling tot 15 januari in onze kunstgalerij op de 1e verdieping (richting route 140).

Meer info of interesse?
veerledefer [at] skynet.be
www.paintingsbyveerle.com

Criteria

  • Je kunstwerken moeten passen binnen de menselijke omgeving van een ziekenhuis en dragen bij aan het welbevinden van onze patiënten, bezoekers en medewerkers.
  • Ze bieden ontspanning of afleiding en kunnen zo stress verminderen. Ze kunnen ook bijvoorbeeld nieuwe perspectieven tonen in een donkere periode; reflectie, inspiratie, herkenning of troost bieden, ...
  • Schilderijen zijn voorzien van degelijk ophangmateriaal. Beeldhouwwerken hebben stevige sokkels. 
  • Je hebt minimaal tien grote kunstwerken beschikbaar om een ruimte te vullen van 40x4 meter of een medium formaat voor een ruimte van 20x4 meter.