Overslaan en naar de inhoud gaan
oskars juryprijs
AZ Sint-Maarten

Om het kwaliteitsbeleid en de daaraan gekoppelde doelstellingen in de kijker te zetten, organiseerden de medewerkers van AZ Sint-Maarten gedurende twee dagen een Kwaliteitsbeurs. Om het dagelijkse streven naar kwaliteit extra te benadrukken, werden bovendien vijf osKars en een juryprijs uitgereikt. Kers op de taart was de onthulling van de Wall of Fame.

De Kwaliteitsbeurs in AZ Sint-Maarten vond plaats op dinsdag 6 en donderdag 8 juni. Voor het tweede jaar op rij zetten medewerkers uit verschillende departementen er hun project in de kijker.

Op een leerzame en interactieve manier brachten de verschillende standhouders kwaliteit tot leven met thema’s als medicatieveiligheid, duurzaamheid & milieu, tips voor brandveiligheid en valpreventie.

De Kwaliteitsdagen werden op donderdag afgesloten met interessante lezingen voor medewerkers van het ziekenhuis. In de namiddag werden twee interne projecten belicht: ‘rapid recovery bij een totale heupprothese’ en ‘preventie van katheterinfecties’. Met de avondlezingen kwamen bredere thema’s aan bod, zoals ‘bottom-up werken aan kwaliteit’, de ‘totale patiëntenbeleving’ en ‘bouw je eigen dreamteam’.

Winnaars

De apotheose was uiteraard de uitreiking van de osKars. Vijf trofeeën werden uitgereikt, een voor elke pijler binnen het kwaliteitsbeleid: Iedereen Mee, Procesfocus, Strategie, Verbeterfocus en Zorgrelatie.

Maar liefst 26 interne projecten werden op voorhand ingediend, waarop door het personeel kon worden gestemd. Nieuw dit jaar was de juryprijs. Die werd uitgereikt door het Comité Kwaliteit en de Referentiegroep Kwaliteit.

De 5 osKars en de juryprijs gingen dit jaar naar:

Winnaar Iedereen Mee-Teamsite WOW
  • Teamsite WOW! – project van het verpleegkundig departement (osKar Iedereen mee)
Winnaar Procesfocus-Uitbreiding dagzaal oncologie
  • Uitbreiding dagzaal oncologie – project van het Oncologisch Dagziekenhuis (osKar Procesfocus)
Winnaar Strategie-Hart voor geriatrie
  • Een hart voor geriatrie – project van het geriatrisch zorgprogramma (osKar Strategie)
Winnaar Verbeterfocus-Accurate positionering tatoeagepunten
  • Accurate positionering zonder tatoeagepunten bij bestraling – project van de dienst Radiotherapie (osKar Verbeterfocus)
Winnaar Zorgrelatie-Gentle sectio
  • Gentle sectio – project van de dienst Materniteit, Verloskwartier, Anesthesie en Operatiekwartier (osKar Zorgrelatie)
Winaars juryprijs
  • Preventie en opvolging van kathetersepsis – project van het Oncologisch Dagziekenhuis, Apotheek en Ziekenhuishygiëne (juryprijs)

Bovendien werd een Wall of Fame onthuld waarbij de winnaars van de osKars extra schitteren met een eigen ster aan het congrescentrum van het ziekenhuis. OSKAR staat voor de kernwaarden waarmee we het verschil maken voor onze patiënten, bezoekers én medewerkers: Openheid, Samenwerking, Kwaliteit, Ambitie en Respect.

oskaruitreiking
Wall of Fame