Overslaan en naar de inhoud gaan
Medisch

Dr. Callens werkt sinds 1 oktober 2020 in ons ziekenhuis. Gedurende een jaar zal zij de taak van behandelend psychiater op zich nemen voor twee behandelgroepen op de psychiatrische dagkliniek (PAD) van ons ziekenhuis: de groep psychotherapie en de groep socio-reva.

Dr. Callens behaalde haar diploma van arts in de genees-, heel- en verloskunde in 1988. Nadien volgde ze een aanvullende opleiding informatica aan de K.U. Leuven en coördineerde ze de medicatiestudie Tyralazad Mesylaat, in samenwerking met de KU Leuven, diensten neurologie – neurochirurgie. In 1996 studeerde ze af als specialist in de psychiatrie.

Ze was de afgelopen jaren tewerkgesteld op verschillende diensten in de psychiatrische ziekenhuizen in Sint-Truiden als behandelend psychiater en afdelingspsychiater: acute opname en crisispsychiatrie, klinische psychotherapie en dagbehandeling. Ze was ook beleidsmatig betrokken.

Haar subspecialisatie is de behandeling van angst, depressie, persoonlijkheidsproblemen, traumagerelateerde pathologie en aanpassingsstoornissen. Op psychotherapeutisch vlak heeft ze zich toegelegd op integratieve psychotherapie en de nieuwe ontwikkelingen wat betreft de behandeling binnen het domein van de psychoanalyse (SFT, MBT). Ze ondersteunde de uitbouw van een integratief psychotherapeutisch dagprogramma met als voornaamste vertrekpunt de derde generatie gedragstherapie en schematherapie.

Ze heeft tot 2016 een privépraktijk geleid in Hasselt en werkt sinds verschillende jaren in de groepspraktijk Unio in Zonhoven.

Waarom AZ Sint-Maarten?

Dr. Callens: “Ik heb het AZ Sint-Maarten leren kennen via een collega en vind de kwaliteit van het zorgaanbod, de ondersteuning die geboden wordt door het ziekenhuis en de kernwaarden van AZ Sint-Maarten (openheid, samenwerking, kwaliteit, ambitie en respect) erg aantrekkelijk. De inhoud van het werk sluit aan bij mijn subspecialisatie en interessesfeer en zie ik als een boeiende uitdaging en een kans om mijn ervaring te verbreden.”

Meer informatie