Overslaan en naar de inhoud gaan

Psychiatrisch aanbod AZ Sint-Maarten

De nood aan psychiatrische begeleiding neemt toe. Om deze stijgende vraag te beantwoorden, beschikt AZ Sint-Maarten over een uitgebreid psychiatrisch aanbod.

Zo kan je bij ons terecht voor ambulante hulp via de polikliniek, voor een dagopname of voor een residentiële opname.

Tevens beschikt AZ Sint-Maarten ook over een dageenheid kinder- en jeugdpsychiatrieTheA -Therapeutisch Atelier. TheA biedt een kortdurende, intensieve, therapeutische dagbehandeling aan kinderen en jongeren met psychische problemen of ontwikkelingsmoeilijkheden, en dat voor een periode van 12 weken. Meer over TheA lees je hier.

Je kan bij ons op de polikliniek terecht voor een raadpleging bij een psychiater. Ons aanbod: diagnose, advies en een ambulante (kortdurende) behandeling. 

Op deze dienst kunnen patiënten met uiteenlopende problemen kortdurend bij ons verblijven. We bieden crisisopvang, observatie en behandeling in een veilige omgeving waar patiënten tot rust kunnen komen.

Psychosociale ondersteuning

Verschillende diensten bieden je in het ziekenhuis psychologische ondersteuning. Je kan er terecht bij met vragen of bezorgdheden op het vlak van mentale gezondheid. Wil je meer weten over psychologen in het ziekenhuis? Of over de psychologische of sociale hulp?