Overslaan en naar de inhoud gaan
psychiatrie Katelijn De Queecker Mechelen
Medisch

Dr. Katelijn De Queecker start vanaf 1 oktober 2023 als psychiater in AZ Sint-Maarten. Ze versterkt het psychiatrisch zorgaanbod in de polikliniek een dag per week.

Als erkende volwassenpsychiater ontvangt ze volwassenen met een verstandelijke beperking, probleemgedrag en/of bijkomende psychiatrische problemen op raadpleging.

Opleiding 

Dr. De Queecker behaalde haar master in de geneeskunde in 2018 aan de KU Leuven. Datzelfde jaar startte ze haar master volwassenpsychiatrie en genoot ze een opleiding in UPC KU Leuven, het Studentengezondheidscentrum KU Leuven en PAAZ AZ Sint-Maarten.

Tijdens haar activiteit op de psychiatrische afdeling van ons ziekenhuis (PAAZ) kwam ze voor het eerst in aanraking met volwassenen met een verstandelijke beperking en groeide de interesse. Ze volbracht haar laatste opleidingsjaar, gericht op deze doelgroep, in zorggroep Sint-Kamillus (Bierbeek). In 2023 behaalde ze haar erkenning als volwassenpsychiater.

Hiernaast volgde ze ook een postgraduaat systeemtherapie aan de Interactie-Academie in Antwerpen. “Als systeemtherapeut verschuift mijn focus naar de contexten en relaties waarin problemen zich voordoen en de onderliggende betekenissen”, legt dr. De Queecker uit. “Psychische problemen staan nooit op zichzelf, maar gebeuren in interactie met anderen en binnen een maatschappelijke context. Ik hecht dan ook veel belang aan het betrekken van het netwerk.”

Waarom AZ Sint-Maarten

Dr. Katelijn De Queecker: “Ik leerde AZ Sint-Maarten tijdens mijn opleiding kennen als een ziekenhuis met een hart voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben blij dat ik het ambulant aanbod kom versterken.”

Dr. De Queecker is niet werkzaam in PAAZ. Ze ontvangt volwassenen enkel op raadpleging in de polikliniek.

Meer informatie