Wachtverzachter Maurice op spoed
AZ Sint-Maarten

Naar aanleiding van de implementatie van nieuwe software introduceerde de spoeddienst tijdelijk de wachtverzachters. Dat zijn vrijwilligers die elke dag instaan voor communicatie in de wachtzaal. Ze verwelkomen de patiënten op spoed en informeren hen uitgebreid over de nieuwe software. Daarnaast geven de wachtverzachters instructies met betrekking tot de informatie die de patiënten moeten invullen. Ze zijn 7/7 beschikbaar op spoed, elke dag van 10 tot 22 uur.

De vrijwilligers ondersteunen de patiënten gedurende tien dagen. “Je voelt de appreciatie van de patiënten en de medewerkers”, merkt vrijwilliger Maurice op. “We helpen hen waar we kunnen en leggen de patiënten uit waarom ze soms iets langer moeten wachten.”

De duidelijke communicatie van de wachtverzachters creëert meer rust voor de artsen, onthaalmedewerkers en verpleegkundigen. De patiënten zijn op de hoogte van de veranderingen en tonen meer begrip wanneer de software wat meer tijd vraagt.

Nieuwe software

De spoeddienst startte op 15 november 2022 met de nieuwe software om patiënteninformatie correcter en vollediger te beheren. Door de informatisering van het patiëntendossier tilt AZ Sint-Maarten de zorgkwaliteit opnieuw een niveau hoger. De wachtverzachters zullen nog tot en met 25 november aanwezig zijn.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe software.