Overslaan en naar de inhoud gaan

In AZ Sint-Maarten kan je voor een dag- of meerdaagse opname kiezen voor:

  • een gemeenschappelijke kamer
  • een eenpersoonskamer
  • een tweepersoonskamer
  • een luxekamer (enkel op materniteit) 

Ongeacht welke kamer je kiest: de kwaliteit van je behandeling en verzorging blijft uiteraard dezelfde. Een duurdere kamer biedt enkel meer comfort en privacy

Invloed op je factuur

Je bevestigt je kamerkeuze in de opnameverklaring, die je bij inschrijving ondertekent. Teken nooit een document dat je niet begrijpt. Vraag bij twijfel of onduidelijkheid extra toelichting aan een van onze onthaalmedewerkers.

Voor het verblijf op een éénpersoonskamer rekent het ziekenhuis een kamersupplement per verpleegdag aan. Op een éénpersoonskamer kunnen ook supplementen op de erelonen van de artsen worden aangerekend.

Wil je meer weten over welke informatie en bedragen op je factuur staan? Klik dan door naar 'Wat staat er op je factuur?'

Jouw voorkeurkamer niet beschikbaar?

Wil je verblijven op een eenpersoonskamer maar is er op het moment van jouw opname geen kamer voor je vrij? Dan krijg je een bed in een ander type kamer tot er opnieuw een eenpersoonskamer beschikbaar is. Je kan op dat moment alsnog verhuizen.

Patiënt kan zelf de opnameverklaring niet ondertekenen?

Bij inschrijving moet je als patiënt de opnameverklaring ondertekenen. Is een patiënt niet in staat om dit zelf te doen dan kan gevraagd worden aan de familie om dit in opdracht van de patiënt te doen.

Opgelet: ondertekening van de opnameverklaring moet gebeuren binnen de 24 uur na opname, anders vervalt het voorkeursrecht op een één- of tweepersoonskamer.