Overslaan en naar de inhoud gaan

De bestralingsbehandeling is erop gericht om kwaadaardige cellen te doden of om lokaal een betere controle te krijgen op het verloop van de ziekte.

Dankzij de technologische vooruitgang kunnen we tegenwoordig heel precies bestralen. Dit verhoogt de doeltreffendheid van de radiotherapie en vermindert de bijwerkingen.

Hieronder vind je meer informatie over het behandelingstraject en de speciale technieken.

Goed om weten

  • Voor een bestralingsbehandeling is er meestal geen opname in het ziekenhuis nodig. Je komt volgens afspraak en gaat na elke bestraling terug naar huis.
  • Voor het hele behandelingstraject kan je parkeren op de parking naast de zijingang van het ziekenhuis. Via deze ingang ben je snel op de bestralingsdienst. Je meldt je rechtstreeks aan bij het onthaal op de dienst (Route 989). Vooraf inschrijven is niet nodig. Kom je voor de bestralingen, dan is de parking gratis.
  • Beschik je zelf niet over vervoer, dan kan je vervoer aanvragen via je ziekenfonds. Je ziekenfonds komt steeds tussen in de vervoerskosten. De laatste dag van je behandeling krijg je hiervoor een attest dat je zelf binnenbrengt bij je ziekenfonds.