Overslaan en naar de inhoud gaan
TheA op de site van AZ Sint-Maarten

Het Therapeutisch Atelier (TheA) is de dageenheid kinder- en jeugdpsychiatrie in AZ Sint-Maarten. Deze dageenheid bevindt zich in een apart gebouw op de site van het ziekenhuis ter hoogte van het rondpunt voor parking 2.

Aanbod TheA

  • kortdurende, intensieve, therapeutische dagbehandeling  van 8.30 tot 15 uur
  • voor kinderen en jongeren met psychische problemen of ontwikkelingsmoeilijkheden
  • voor een periode van 12 weken

TheA biedt geen crisisopname, ambulante behandeling door een kinder- en jeugdpsychiater of langdurige opvolging. Voor een kortdurend ambulant aanbod bij een psycholoog kan je terecht bij onze collega's van ELA

Aanmeldstop

Op dit moment heeft TheA een aanmeldstop voor al onze groepen. Dit betekent dat we momenteel geen plaatsen vrij hebben om een intakegesprek in te plannen voor deze leefgroepen. Wij werken niet met een wachtlijst. 

Aanmelden voor de kleutergroep is terug mogelijk vanaf maandag 23 september 2024, 8 uur.*

Aanmelden voor de lagere schoolgroep is terug mogelijk vanaf maandag 2 december 2024, 8 uur.  *

Aanmelden voor onze pubergroep is terug mogelijk vanaf maandag 9 september 2024, 8 uur. *

Alle mails die tijdens een aanmeldstop verstuurd worden, zullen niet verwerkt worden. Wanneer een traject wordt opgestart, verwachten we dat het kind of de jongere dagelijks aanwezig is. Ook tijdens schoolvakanties loopt onze dagbehandeling door.

Hoe we werken

Je kan op onze dienst terecht om samen aan de slag te gaan, te experimenteren en te groeien in een fijne, rustige en veilige omgeving. 

Samen betekent dat we vanuit TheA alles in het werk stellen om iedereen uit de directe leefomgeving van het kind of de jongere, alsook de betrokken hulpverlening, een actieve rol te geven in de behandeling.

Hierin is een goede afstemming van groot belang. Daarom zijn er reeds samenwerkingsafspraken gemaakt met het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, CKG Betlehem, Jeugdzorg Emmaüs Mechelen en CGG De Pont.

Andere interessante pagina's over TheA

Lees hier meer over het project eerstelijns psychologie voor kinderen, jongeren en hun ouders: Eerstelijns Atelier (ELA).

Lees hier meer over het aanbod psychiatrie voor volwassen: psychiatrie AZ Sint-Maarten.