Overslaan en naar de inhoud gaan
Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken, dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Leen Geuens, kwaliteitsverantwoordelijke Radiotherapie, vertelt over samenwerken.

“Ik weet het, gezien mijn functie lijkt kwaliteit het DNA-element van ons ziekenhuis dat het dichtst bij mij aanleunt, maar er is geen kwaliteit als je niet samenwerkt. Ik werk nu bijna een jaar op de dienst Radiotherapie en merkte van bij het begin hoe zeer mijn collega’s vragende partij zijn om in te zetten op kwaliteit en patiëntveiligheid.

Ik heb altijd goed samengewerkt met diensten van het ziekenhuis, maar nu is de samenwerking intenser, zowel met artsen als met verpleegkundigen, fysici en secretaressen. Zo komen er ideeën om niet alleen de kwaliteit van zorg te verhogen maar ook de beleving van de patiënt te verbeteren. Vele van de zowat duizend patiënten die we hier jaarlijks behandelen, komen wekenlang terug. Ik bewonder de hechte band die ons personeel ermee uitbouwt. Het maakt dat de patiënt zich geen nummer voelt.

Werken met een team dat vooruit wil en dat samen aan concrete verbeteringen wil werken, motiveert me. Het geeft ook voldoening om vast te stellen dat deze verbeteringen meteen hun weg vinden naar de werkvloer. Het werkt: onze patiënten geven ons een tevredenheidscore van 9.5/10… en natuurlijk soms ook complimenten en pralines!”