Overslaan en naar de inhoud gaan
DNA Sofie de Groof
Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken. Dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Sofie De Groof, stafmedewerker financiële rapportering en analyse, vertelt graag meer over ambitie. “Er liggen kansen tot verbetering op elke afdeling.”

“Ons team heeft de ambitie om meer inzicht te geven in de vele cijfers die beschikbaar zijn. Daarom zetten we sterk in op rapportering en analyse. We werken daarvoor met Power BI, een rapporteringstool die onze financiële data visueel voorstelt. Op die manier begrijp je de cijfers beter en kan je sneller actie ondernemen.”

“Vandaag leggen we deze visuele, interactieve rapporten voor aan directie en artsen. Zo krijgen ze een goede kijk op onder meer de bruto-omzet en netto-uitbetalingen aan artsen.”

Optimaliseren

“Maar onze ambitie reikt verder. Het is geen geheim dat heel wat ziekenhuizen moeilijke tijden tegemoet gaan. We willen iedereen in ons ziekenhuis betrekken bij het financiële verhaal. Zo willen we bijvoorbeeld elk kwartaal het gebruik van medisch materiaal visueel in kaart brengen. Hoeveel naalden, verbanden, mondmaskers, … werden besteld in het centraal magazijn? Zo krijgen de departementen zicht op de kosten en kunnen we samen op zoek naar optimalisaties. Er liggen kansen tot verbetering op elke afdeling.”

“Of ik ook buiten mijn werk ambitieus ben? Ik doe al weleens een wandeltocht van 100 kilometer in 24 uur. En dit jaar wil ik er zo 5 uitwandelen!”

Ook zin om te werken bij AZ Sint-Maarten?