Overslaan en naar de inhoud gaan
DNA Haiat
Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken. Dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Haiat Belhaj, adjunct-hoofdapotheker, vertelt graag meer over ambitie. “Je bent maar zo sterk als de mensen die naast je staan."

“Ik ben verantwoordelijk voor de distributie van medicatie in ons ziekenhuis en het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel. Ik vond het een hele eer om het nieuwe distributiemodel mee te mogen uittekenen en de implementatie te mogen coördineren. Vandaag werken we met robots, elektronische medicijnkasten, slimme software, … Kortom, de tijd dat we medicatie manueel uit de rekken haalden met een geschreven voorschrift ligt definitief achter ons.”

“Mijn ultieme ambitie is ‘bedside scanning’. Zo zorgen we ervoor dat de juiste medicatie, in de juiste dosering bij de juiste patiënt op het juiste moment terechtkomt. Cruciaal hierbij is het scanbaar maken van medicatie.”

Samenwerken

“Ik mag zeggen dat we ons op dat vlak een pionier mogen noemen. We ontwikkelden een systeem waarin ook andere ziekenhuizen interesse hebben. Dergelijke stappen kan je alleen zetten door samen te werken en in dialoog te gaan met je team.”

"Elke dag maak ik mijn ronde door de apotheek en luister ik naar mijn medewerkers. Zo hoop ik iedereen blijvend te betrekken en te motiveren. Je bent maar zo sterk als de mensen die naast je staan.”

 

Ook zin om te werken bij AZ Sint-Maarten?